Haber: Buğrahan Doğangil

Son günlerin en çok tartışılan isimlerinden olan ve adı gündemden düşmeyen AKP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu Habertürk Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti’den istifasıyla gündeme bomba gibi düşen Hatipoğlu sonrasında AK Parti’ye geçmesiyle de kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Hatipoğlu canlı yayında kendisine gelen eleştirileri yanıtladı.

AK Partili Hatipoğlu; “Bana gelen acımasız eleştirileri hiç hak etmiyorum”

"Seçim döneminde yaptığımız CHP ittifakı İYİ Parti’ye asla fayda sağlamadı. Daha da zarar getirdi. İttifakın HDP ile uzlaşması da tabanda sorun yarattı. Ayrıca CHP ile İYİ Parti’nin tabanda bir benzerliği yok ve ittifak yapılmamalı diye seçimden sonra Sayın Akşener'e ve partililere söyledim. Bu durumu seçim öncesinde öngöremedik. Fakat seçim sonrası sözlerim İYİ Parti cephesinde tamamen kabul görmedi. Sayın Akşener müstakil şekilde seçime girme kararı alsa da bu verilen karar sahaya yansımadı.

Özellikle benim bölgem Eskişehir’de hiçbir rasyonel veriye dayanmayan  bir büyükşehir adayı açıklandı. Bu kararda bizim teşkilatımıza hiçbir fikri sorulmadı. Ben belediye başkanı adayı açıklanacağını evden çıkarken aldığım bir telefon ile öğrendim. Fakat öncesinde Sayın Akşener bize şehrinizde kazanacak adayları bulun demişti. Hatta böyle bir aday yoksa siz aday olun demişti. Ben bu sözün üzerine alınan bu kararları hazmedemedim." dedi.

Hatipoğlu; "CHP ile ittifakı yerelde de asla doğru bulmuyorum.”

"Bizim müstakil hareket etmemiz gerek. İlla ittifak olacaksa sağ partilerle yapılmalı dedim. Ama Melih Aydın'ın adayılığı doğru olmadı. Bu aday CHP’nin ekmeğine yağ sürecek bu çok açık. Böylece sahada CHP’ye İYİ Parti'nin net şekilde destek vereceği anlaşılmış oldu. Açıktan olmasa da alttan destek verilmek istendi. Parti tabanı karşısınaalmamak adına bu yolu izledi. Kirli bir ittifak bu. Ben bunlardan rahatsız oldum. Benim gibi düşünen İYİ Parti vekiller de vardı ve hala var. İstifaları görüyorsunuz.

Biz kendimiz müstakil şekilde seçime gireceksek çok iyi adaylar bulmamız gerektiğini konuşmuştuk. Aday bulamazsak da kendimiz seçime girecektik. Adnan Beker Ankara’da kazanacak aday konumunda iken Akşener onun üzerini direkt çizdi. CHP’nin güçlü olduğu yerlerde göstermelik adaylar çıkarmak istediler. Bunlar çok yanlış adımlardı.

Büyük umutlar ile girdiğimiz İYİ Parti'de büyük fiyasko ile karşılaştık. Kurumsal olmayan yönetim ve partinin sağlam temeller üzerine oturmamış olması beni çok derinden yaraladı. Üzerine bu olaylar da olunca ben partiden koptum. Benim gibi milliyetçi kanadı temsil eden bazı vekiller de ayrılmak sitedi veya çok rahatsız oldular. İyi paritinin içi tam bir cadı kazanı." diyerek sözlerine devam etti.

Hatipoğlu; “İYİ Parti bir siyasi parti değil aile şirketi!”

"İYİ Parti'de GİK ve milletvekilleri kararlara etki edemiyor. Genel başkan ve yanındaki birkaç isim tarafından parti yönetiliyor. Bu da partiyi kurumsallıktan uzak hale getiriyor. Bu isimleri vermeyeceğim ama bu isimler ve Akşener’in karar alıcı olduğunu herkes biliyor. Böyle bir partinin gelecek açısından hiç umut vermeyceğini düşünüyorum. Bu partide çalışamaz hale geldim ve ayrılmak sitedim. Ayrılınca da AKP’nin ve cb nin bana sahip çıkması nedeniyle AKP’ye geçtim." dedi ve İYİP'e ağır eleştiriler yaptı.