Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Eskişehir’de park, bahçe, mesire yerleri ve Porsuk Çayı kenarında vakit geçirmek isteyen vatandaşlar kamp malzemelerine yönelmeye başladı. Dışarıda vakit geçirmek için çadır, hamak, tulum, su matarası, kamp sandalyesi, minder gibi kamp ürünleri tercih edilirken, vatandaşların en çok rağbet gösterdiği malzemelerden biri de kamp sandalyeleri oldu. Piknik yapmak ve güzel havaların keyfini sevdikleri ile birlikte geçirmek isteyince vatandaşlar kamp ürünleri esnafının yolunu tuttu. Esnaf, dışarda vakit geçiren vatandaşlar için temel ürünlerden biri olan kamp sandalyelerinin satışlarında artış yaşandığını ifade etti.

"Ortalama kamp sandalyesini fiyatı 175-180 lira arasında"

Eskişehir’de 25 senedir kamp ürünleri ticareti yaptığını söyleyen Mithat Gelici, vatandaşların ısınmaya başlayan havaları piknik yaparak ve balık tutarak değerlendirdiğini dile getirdi. En çok rağbet gösterilen ürünlerin başında kamp sandalyelerinin geldiğini belirten Mithat Gelici, “Kamp için çadır, tulum, kamp sandalyesi, minder, matlar gibi çeşitli malzemeler satıyoruz. Havalar artık yavaş yavaş ısınıyor. Eskişehir’de piknik yapacak vatandaşlar özellikle kamp sandalyesine rağbet gösteriyor. Kamp sandalyelerinin fiyatları uygun, çok uçuk fiyatlı değil. Günlük 3-5 tane kamp sandalyesi satıyoruz. Günden güne sattığımız adet fiyatı değişiyor. Bazen az, bazen çok satılıyor. Daha çok orta yaşlı vatandaşlar tercih ediyor. Gençler de Porsuk Çayı’nın kenarında oturmak istediklerinde gelip alıyorlar. Piknik yapmak isteyenler ilgi gösterip satın alıyorlar. Havalar iyi olduğu sürece talep artıyor. Ortalama kamp sandalyesini fiyatı 175-180 lira arasında değişiyor. Geçen sene 150 liraydı, bu yıl 175 liradan başlıyor” diye konuştu.

“Pandemi geçince satışlar hızlandı”

“Havalar ısınınca, kışın sürekli evde gün geçiren, sıkılan insanlar dışarda hava almak istiyor” diyerek sözlerine devam eden Gelici, Covid-19 pandemisinin etkisinin de artık azalarak satışların hızlandığına işaret ederek şunları söyledi: “Havalar güneşli olduğu zaman vatandaş kendini dışarı atıyor. Müsait olan parklarda, alanlarda, Porsuk Çayı kenarında piknik yapıyorlar, balık tutmaya gidiyorlar, çadır kurup eğleniyorlar. Covid-19 pandemisinde dışarı çıkamadık, satışlarda baya sıkıntı oldu. Pandemi geçince satışlarımız hızlandı. İnsanlar hava almak istedikleri için sandalye aldılar. Kamp sandalyelerinin satışları yaz süresince devam edecek.”