Tarla ilaçlama işlemi uygulanırken hedef; en etkili şekilde çalışma yapmak ve bu arada doğaya ve diğer canlılara zarar vermemek olmalıdır. Bunun için bilinçli bir uygulama yapılmalı ve kullanılan malzemeler de bunu desteklemelidir. İlaçlama işlemi yapılırken, ilaçlama makineleri, ilaçlama nuzulu ve bunların uygulanma amacına göre ilaçlama memesi tercih edilmelidir. Çünkü boş tarlada olan ilaçlamalar ile ekinin çıkış anı ve sonrasında kullanılan ilaçlar farklı olduğu kadar, ilacın hangi canlıların yok edilmesinde kullanılacağı da ilaçlama memesinin seçiminde önemli bir husustur. 

İlaçlama Memesi Çeşitleri 

Tarım ilaçlamasında kullanılan ilaçlama memesi iki çeşittir. İlki fungusit yani mantar hastalığı için yapılacak ilaçlamada kullanılan meme, diğeri ise insektisit diğer adıyla böcek ilaçlama için kullanılması gereken memedir. Mantar; gözle görülemeyecek kadar küçük ve sistemik olmayan bir yapıya sahip olduğu için kullanılan ilaçlama memesinin, ilaçlanacak bölgenin tüm yüzeyini kapatması gerekir. Böylece görülmeyen alanlarda bulunan mantarların tamamı yok edilebiliyor. 

Gözle görülebilecek özellikte bulunan böcekler için ise yaprağa sıkılan ilaçlama yeterli oluyor. Bunun için kullanılan memenin çok kapsamlı olması gerekmiyor. Çünkü yaprakla temas eden böcek anında ölebiliyor. Ayrıca yabancı otların ilaçlanması için kullanılacak memenin de uygun özelliklere sahip olması gerekiyor. 

İlaçlama Memesi Özellikleri 

Son yıllarda gelişen teknoloji, tarımsal faaliyetleri de etkiledi. Eskiden kullanılan klasik metot ve araçların yerini, son derece gelişmiş yöntemler aldı. Özellikle zirai mücadelede kendisini gösteren bu durum sonrasında elde edilen ürünler,  kişilerin yüzünü güldürmektedir. İlaçlama memesi; haşere ve zararlı canlılarla mücadelede kullanılan aletlerden biridir. Çalışma basıncı sabit olan, eşit oranda ilacı belirli bir seviyeden püsküreten, dayanıklı ve uygun fiyatlı ürünler satın alınarak, tarla, bağ ve bahçelerde zararlı canlıları yok etmek ve daha bereketli bir yıl geçirmek mümkündür. 

Bütün bu bilgiler ışığında ilaçlama memelerinin ilaçlama faaliyetinin pratik bir düzeyde yapılması noktasında mükemmel seçenekleri sunduklarını ifade etmek de mümkün olmaktadır. Bu kapsamda ilaçlama memesi alırken de mutlaka ayrıntılı bir araştırmanın içerisinde yer almak şarttır. https://www.tarimgaraj.com/ilaclama-meme-ve-baglanti-ekipmanlari-61 sayfasını ziyaret ettiğiniz zaman en yeni model ve kullanışlı ürünlere sahip olabilirsiniz!