Eskişehirspor'un 3. etap kamp çalışmaları dahilinde yapacağı bazı harılık maçlarının takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Es Es'in Bölgesel Amatör Lig öncesi, hazırlık maçında karşılaşacağı ekiplerden biri de Bursa temsilcisi Bursa Nilüfer Belediye oldu.

Daha önce 13 Eylül Çarşamba günü, Bursa İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda, saat 16.30'da oynanacağı açıklanan hazırlık mücadelesi yarım saat gecikmeli olarak 17.00'de başladı. Hazırlık maçı başladıktan sonra ise bu mücadelenin çok farklı bir formatta oynanacağı belli oldu. 30'ar dakikalık 2 devre üzerinden takımlar iki farklı maç oynadı. İlk maçta, sahaya çıkan 11'lerde iki takım teknik direrktörü de değişiklik yapmadı. İkinci maçta ise ilk maçta süre almayan futbolcular şans buldu. Bu maçın ilginç formatı futbolseverleri şaşkına çevirdi. Herkes iki ayrı maç mı yoksa tek maç mı olduğunu anlamaya çalışırken 120 dakika sona erdi.

Eskişehirspor ilk maçı 1-0, ikinci maçı 3-1 kaybederek toplamda 4-1'lik sonuçla sahadan mağlup ayrıldı. Maçta Es Es'in gol yollarında etkisiz kaldığı görüldü. Bursaspor efsanesi Pablo Martin Batalla'nın takımı Bursa Nilüfer Belediye ise lige daha hazır göründü.

bursa nilüfer 2

Eskişehirspor ilk maça Turgut Kirveli, Ferit Özler, Arda Kartal, Erdin Üzer, Hayrettin Cengiz, Serdar Sudun, Kerem Eryılmaz, Fatih Çakır, Sergen Şakirler, Barış Memiş, Hakan Aydemir 11'i ile başladı.

Temsilcimiz ikinci 60 dakikaya ise; Adem Ağaoğlu, Kaan Aşnaz, Arda Okumuş, Beytullah Çamurlu, Resul Koyunlu, Sezer Akyüz, Doğukan Bülbül, Erkut Şentürk, İsmail Palta, Can Kılıç ve Ercan Kuruçay 11'i ile çıktı. İkinci maçtaki tek golümüz 17. dakikada Ercan'ın penaltısı ile geldi.