İlgili yeteneklere sahip olmanıza rağmen standart iş saatleri uyum sağladığınız ev düzeni ile çatışıyorsa, tam zamanlı bir ebeveynseniz ya da başka sebeplerle tam zamanlı bir işe sahip olamıyorsanız, ekonomik bağımsızlığınızı kaybetmek zorunda değilsiniz. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla evden çalışarak para kazanabilirsiniz. Ancak, ev hanımlarına yönelik bu özel İŞKUR evde iş teklifleri nelerdir ve nasıl başvurulur?

İŞKUR, ev hanımlarının iş yaşamına katılmalarını teşvik etmek için özel bir program hayata geçiriyor. Bu program sayesinde, İŞKUR tarafından belirlenen iş alanlarında faaliyet yürüten ev hanımları, yeteneklerine göre istedikleri sektörlerde çalışma şansı yakalıyor. Ancak ev hanımları, bu işleri İŞKUR aracılığıyla nasıl yapabilir ve ne tür başvuru işlemleri gereklidir?

Türkiye İş Kurumu'nun ev hanımlarına sunduğu evde iş imkanları arasında; farklı alanlardan evde paketleme hizmeti gerektiren işler öne çıkıyor. Böylece, İŞKUR hem sektörlerdeki iş gücü açığına çözüm sunarken, hem de ev hanımlarına ek gelir kazanma olanakları yaratıyor. İŞKUR aracılığıyla ev hanımlarının yapabileceği paketleme işlerinde, mandal, cetvel seti, giysi, toka, takı, hediye, tesbih, plastik bardak, tabak, çatal, kaşık ve karton tabaktan oluşan bir dizi ürünün paketlenmesi gerekiyor.

Türkiye İş Kurumu'nun iş ilanları, İŞKUR'un resmi internet sitesinde bulunan "Açık İş İlanları" bölümünde yayınlanır. Bu bölümde farklı sektörlere ait birçok ilan yer alıyor. "Paketleme" işini arama ekranında seçerek ilgili iş ilanlarını filtreleyebilirsiniz. Yaşadığınız ilde yayınlanan İŞKUR evde iş ilanlarına ulaşabilir, varsa engel durumunuzu belirterek kendinize en uygun iş ilanlarını seçebilirsiniz.

Ev paketleme işi için İŞKUR'da yayınlanan ilanlardan size en uygun olanını bulmak işin ilk adımıdır. İŞKUR'un resmi web sitesinde bir "iş arayan profili" oluşturabilir, ve bu profil ile sisteme giriş yaptıktan sonra uygun görülen ilana başvurabilirsiniz. Alternatif olarak, en yakın İŞKUR şubesine giderek, ilan numarası ile de başvuruda bulunabilirsiniz.