Haber: Buğrahan Doğangil

Gelen istifalar, Genel Başkan Meral Akşener'in CHP ile ittifak konuusnda yaptığı açıklamalar ve çıkışlar derken İYİ Parti son dönemin en çok konuşulan siyasi partilerinden biri oldu. İYİ Parti ülke genelinde gündemden düşmezken Eskişehir'de ise Nebi Hatipoğlu'nun istifası ve parti değiştirmesi iYİ Parti cephesinin, ülke geneline göre çok daha fazla gündeme gelmesine neden oldu. Peki, İYİ Parti'de Nebi Hatipoğlu'nun istifasıyla başlayan ve gündeme bomba etkisi gibi düşen İYİ Parti'de kriz var iddiaları gerçeği yansıtıyor mu?

2023 Genel Seçimleri ile TBMM'ye İYİ Parti Eskişehir Milletvekili olarak giren Nebi Hatipoğlu'nun istifası ve sonrasında AKP saflarına katılması İYİ Parti cephesinde ve kamuoyunda her ne kadar beklenen bir haber gibi görünse de soğuk duş etkisi yarattı. Bunun ardından Nebi Hatipoğlu ile aynı gerekçelere dayanmıyor olmasına karşın 2 güçlü ismin daha İYİ Parti'den istifasını açıklaması ve Hatipoğlu'nun bu istifalar sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklamalar ile İYİ Parti kulislerinden sızan bilgiler partide istifa sürecinin devam edeceğini işaret ediyor.

nebi erdoğan

Hatipoğlu'dan sonra İYİ Parti'de 2 istifa daha

Nebi Hatipoğlu'nun ayrılığı sonrasında İYİ Parti'den parti içinde güçlü isimler olan Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem'in istifaları İYİ Parti'de neler oluyor dedirtti. Eski İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz’ın ardından, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bahadır Erdem partisinden istifa etti. Özellikle Bahadır Erdem'in genel seçimlerde doğru aday çıkarılmamasını işaret etmesi partide tam bir birlik ve beraberlik ortamının oluşmadığı konusunu gündeme getirdi.

Tüm bu yaşananların ardından İYİ Parti'de yeni ayrılıkların yaşanacağı ve bu ayrılıkların yeni hafta başından itibaren gündeme geleceği kulislerde konuşuluyor. İYİ Parti hem ülke genelinde hem de Eskişehir'de popüler ve güçlü isimlerini kaybedebilir.

İYİ Parti'de bu gelişmeler yaşanırken İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın'ın Yılmaz Büyükerşen ile samimi görüşmesi de dikkat çekici detaylardan biri oldu.

Melih aydın yılmaz hoca

Melih Aydın birkaç gün önce "CHP'li Belediye" diyerek çıkıştığı EBB'yi ziyaret etti

İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın birkaç gün önce 29 Ekim ve Cumhuriyetimizin 100. yılı ile ilgili kendisinin astırdığı duvar reklamlarının hukuksuzca söküldüğünü söylerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne çıkışmıştı. Özellikle "CHP'li Belediye" diye nitelendirdiği Büyükşehir Belediyesi'ni topa tutan Aydın'ın İYİ Parti'de hızlanan yaprak dökümü sonrasında Başkan Yılmaz Büyükerşen'e yaptığı ziyaret ve sonrasındaki samimi açıklamaları gündem oldu. Bu ziyeret sonrasında "İYİ Parti Eskişehir'de büyükşehir için ittifak mı arıyor?" iddialarını gündeme getirdi ve güçlendirdi.