Haber: Buğrahan Doğangil

Odunpazarı Belediye Başkanı ve 2024 yerel seçimlerinde CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, Eskişehir Haber26 Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil ve Yazı İşleri Müdürü Saadet Yörükçü'nün sorularını yanıtladı, seçim çalışmalarını anlattı.

WhatsApp Image 2024-01-22 at 11.32.12

Kazım Kurt: "Kendimizi hatırlatmakta elbet fayda var"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt;

"Elbette seçim kampanyası süreci bu. Biz 10 yıldır belediyeyi yönetiyor olsak da bu dönemde kendimizi vatandaşa hatırlatmakta fayda var. Bazı hemşehrilermizin kırıldığı yerler var, onları düzeltmek lazım. Sahaya inince insan eksikleri daha net görüyor. Böylece hem geziyoruz, hem de eksikleri görüyoruz ve ona göre bir program inşa ediyoruz. Yapılacak işleri bu programa göre önceliklendiriyoruz. Bu nedenle de kendimizi hatırlatmak bence çok önemli."

"Kendimizi insanlara yeniden anlatmak istiyoruz. Öğleye kadar belediyede öğleden sonra ise sahadayız ve bu şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Partinin düzenlediği toplantılar var. Seçim komitesinin düzenlediği toplantılar var. Bu çalışmaların tamamını birbirine koordineli şekilde yürütüyoruz."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt: "Seçim iletişim ofislerimizle vatandaşlara çok daha yakın olacağız"

Kazım Kurt;

"2024 yerel seçimleri sürecinde, Odunpazarı bölgesindeki ilk seçim iletişim ofisimizi geçtiğimiz günlerde Gültepe mahallesinde açtık. Tüm teşkilatımız ve vatandaşların yoğun katılımı ile yapılan açılış adeta bir mitinge dönüştü. Bu durumdan çok memnunum. Bu ofisi açmamızın ardından iletişim ofisleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Öncelikle Emek ve Cumhuriyet Bulvarı üzerinde ofisleri açacağız. Akabinde Odunpazarı merkezde, Osmangazi mahallesinde ve Vadişehir-Ihlamurkent bölgesinde ofis açacağız. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ayşe Hanım ve Tepebaşı'nda Ahmet Ataç Başkan'ın açacağı ofisler ile de şehirde herkese ulaşacağız. Büyükşehir ile birlikte Odunpazarı bölgesinde 10 kadar ofisimiz olacak ve bu iletişim ofisleri bizlerin vatandaşlara çok daha yakın olmasını sağlayacak, iletişmimizi güçlendirecek."

Kazım Kurt: "Odunpazarında halen yapılabilecek ve yapmamız gereken işler var"

"Odunpazarı'na 10 yıllık periyodun ardından baktığımda, halen yapılacak ve yapılması gereken işler olduğunu görüyorum. Belediyecilikte iş bitmez. Biz 10 yılda 'beşikten mezara kadar' herkese dokunacak işler yaptık. Bunun yanında artık kafamda daha farklı modeller var. Öncelikle yönetim anlayışına yönelik projelerim var. Halkın, sivil toplumun yönetime çok daha aktif katılabileceği metotlar ortaya koymak lazım. Bazı uygulamaları geliştirmek ve değiştirmekle birlikte bu alanda yenilikler yapmak, halkı yönetime daha iyi entegre etmek ilk amaçlarımızdan.

Bir ikincisi biz belediye olarak eknomik anlamda son dönemde rahatladık. Ancak bu rahatlama uzun süreli olmamalı. Yeni borçlanmalar ile ciddi yatırımlar alamalı ve Odunpazarı ilçemizi geliştirmeliyiz. 2024'te en büyük işlerimizden birisi TOSFED ve belediyemiz işbirliği ile Odunpazarı'na bir yarış pisti açmak olacak. Bu proje uygulamaya girdiğinde Eskişehir'e ve Odunpazarı'na ciddi ekonomik katkıları olacak. Büyük organizasyonların yanında yılın 365 günü yapılacak bölgesel ve küçük organizasyonlar da şehre ciddi katma değer getirecek. Bu tarz profesyonel bir pist Türkiye'de yalnız 3-4 şehirde var. Bunların  arasına çok yakında Eskişehir de eklenecek. Bu yarış pistinin şehre getireceği imkanlar her anlamda yüksek olacak."

Kazım Kurt: "Kreş yapmaya devam edeceğiz!"

"Biz çalışan annelere, kadınlara ve çocuklara yönelik sosyal projeler yapmayı sürdüreceğiz. Kreş projelerimiz bu kapsamda devam ediyor. Biz bu kreş meselesini Türkiye gündemine soktuk. Odunpazarı Belediyesi olarak 100 kreş hedefimizden asla sapmadık, bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı bir tasarruf genelgesi ile bizim kreş açmamıza yasak koydu. Ancak biz bu projeyi tekrar aktif hale getirdik ve yeni yasalara uygun hale getirdik. Bağışçılar üzerinden gelen yatırımlar ile geliştirdiğimiz formül ile kreş açmaya devam ediyoruz. Şu an 16-17 kreşimiz oldu.

Son olarak Gültepe'de bir kreş açtık. Şimdi de EMKO'da büyük bir kreş okul için temel atıyoruz. Bir de Vadişehir'de Şerife Erkara isimli bağışcımızın kazandırdığı kreşin açılışını yapacağız. Biz bu işe yılmadan devam edeceğiz.

Butik kreşler de açacağız. Bu kreşlere çocuklar kendi mahallelerinden, servise ihtiyaç duymadan yürüyerek gelecek. Böylece hem karbon salınımı azalacak hem de Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti programında olan "15 dakikada şehircilik" projesi kapsamına uygun bir iş yapmış olacağız. Yalnızca kreşler değil, tüm vatandaşların 15 dakikalık mesafedeki çevresinde, tüm şehir imkanlarına ulaşmasını sağlamak istiyoruz ve bu hedefle çalışacağız. Vatandaşa böyle merkezler yaratmak istiyoruz."