Yavru kediler altıncı aylarına girene kadar günde üç ya da dört öğün beslenmesi uygundur. Yetişkin kedilerde bu sayı günde iki ya da üç öğüne düşmektedir. Kedilerinde insanlarda olduğu gibi belli bir damak tadı bulunmaktadır. Kedi sahipleri evcil dostları için en doğru seçimi, kedisi ile beraber deneme yanılma yöntemi ile bulacaktır. Bu noktada kedi maması seçerken kedi sahiplerine kedileri yol gösterecektir.  Kedi mamaları iki form olarak kedi sahiplerinin satışına sunulmaktadır. Kuru mama ve yaş mama olmak üzere iki mama formu vardır. İyi bir kuru mama, içerik bakımından zayıf ve yetersiz olan düşük kaliteli yaş mamalardan çok daha sağlıklıdır. Kedilerin diş sağlığı için oldukça faydalı olan kuru mamalar her zaman için öncelikli tercihtir. Kuru mamanın besin içeriği dengeli ve besleyici olduktan sonra yaşamları boyunca tüketmelerinde bir sakınca yoktur. Yine de kediler lezzet çeşitliliği isteyebilirler. İçerdiği besin öğesi tavuklu ya da balıklı gibi değişkenlik gösterse de sürekli olarak kuru mama yemesinde bir mahsur yoktur.

Kuru Mama ve Yaş Mama Arasındaki Fark Nedir?

Kedi maması olan kuru mamalar içerik bakımından %10’u su, %90’lık kısmı karbonhidrat, çeşit vitamin, mineraller ve yağ bulunmaktadır. Kuru mamalara kıyasla yaş mamaların %70 - %80’i su içermektedir. Evcil hayvanların su tüketimini oldukça arttıran yaş mamalar besleyicilik bakımından da fazlasıyla sağlıklıdır. Yaş mamalar daha fazla su içerdiğinden dolayı taze ya da donmuş etlerden oluşturulmaktadır. Kuru mamalar ise hem besleyici, hem daha ekonomik olan hem de kedilerin diş sağlığını oldukça iyi yönde desteklemektedir. Kedi maması 15 kg olarak alındığı takdirde, kedilerin uzun süreli kullanımlarından dolayı kedi sahiplerini ekonomik anlamda rahatlatmaktadır. Ekonomik anlamda kuru kedi mamasını incelediğimiz takdirde ise ihtiyaç olunduğu kadar açık paketlerde de satışı bulunmaktadır. Hayvan severlerin sıklıkla alışverişte tercih ettiği Petpal.com.tr ’de, kedi maması 15 kg ’luk paketlerde de 1.5 kg ’lık paketlerde de bulunmaktadır. Bu yönü ile zengin bir ürün çeşitliliği sağlamaktadır. Her bütçeye uygun mama seçimi imkanı vardır.

Kedi sahiplerinin güvenilir alışveriş için yeni adresi olan Petpal.com.tr internet sitesini gönül rahatlığıyla ziyaret edebilirsiniz.