Konuşmalara ilk olarak başlayan Mansur Yavaş, vatandaşlar tarafından büyük bir coşku ve alkışlarla karşılandı. Eskişehir'in pek çok anlamda örnek bir kent ve örnek belediyecilik anlayışıyla yürütüldüğüne vurgu yapan Yavaş, tüm Türkiye için de aynı şekilde çalışılacağına dair söz verdi. Ankara'da bugüne kadar yapılmış yanlış çalışmalar ve hatalı projelere değinerek iktidarı halkın parasını boşa harcamakla suçlayan Yavaş; kendisinin yürütmeye devam ettiği "şeffaf belediyecilik" anlayışının da demokrasiye dönüşle birlikte tüm Türkiye'ye yeniden hakim olacağını belirtti. Yavaş konuyla ilgili olarak "bütün kibir, küçümseme ve iftiralara rağmen yapılamaz denilenleri yaptık, kendimiz için değil sadece milletimiz için çalıştık" ifadelerini kullandı. Eskişehir'in muhalefette yer almasına istinaden yapılan örnek belediyecilik ve hizmetlerin hiçbirinin görülmediğini söyleyen Yavaş; özellikle CHP'li belediyelerin sıklıkla yaşadığı engellerin de tekrar altını çizdi. "Seçime girmek serbest, kazanmak yasak" diyen Yavaş; iktidar tarafından muhalefetin önüne çıkarılan tüm haksız yaptırımlara rağmen durmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Yanı sıra Yavaş, son zamanlarda iktidar tarafından Millet İttifakı ve muhalefet için oluşturulmaya çalışılan "terör örgütüyle işbirliği" algısının da hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini bir kez daha yineledi. Esas sorunun Türkiye sınırları içinde yaşayan mülteciler olduğuna değinen Yavaş, "bu ülkenin bölünmemesi için hepimiz canımızı vermeye hazırız" sözlerini ekledi. Önemli bir nokta olarak yerli üretimin ve buna bağlı hiçbir devlet kurumunun siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Yavaş, "bize düşen yeni hükümet kurulduktan sonra çok daha iyilerini yapmak ve bu sektörde çalışmak isteyen tüm gençlerin önünü açmaktır" dedi. Yavaş, "hiçbir vatandaşın parası boşa harcanmayacak; kimin ne ihtiyacı varsa onları karşılayacağız" diyerek korku siyaseti biteceğini ve artık çok daha iyi bir yönetimin geleceğini vurguladı. Ayrıca Yavaş; ekonomik çöküşle beraber gelen gıda krizi, emeğinin karşılığını alamayan genç nüfusun işsizliği ve Türkiye'nin özellikle tarım gibi önemli bir üretim kolunun bitirilerek yaşanan dışa bağımlılığa karşı eleştirilerini de dile getirdi. Son olarak "nefret siyasetinden, azarlanmaktan ve düşman görülmekten bıktık; bu değişime mutlaka ihtiyaç var" diyen Yavaş, uzlaşmanın öneminin tekrar altını çizerek "birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarıyla birlikte konuşmasını sonlandırdı.

Devamında 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskişehir seninle gurur duyuyor" tezahüratları eşliğinde sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu ilk olarak "herkesin aşının ve işinin olduğu, herkesin evine huzur içinde döndüğü güzel bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca iktidar tarafından haksız ve hukuksuz şekilde yandaş kanada harcanan paraların hepsinin geri alınarak halka verileceğinin de altını defalarca çizdi. 

Eskişehir'de ilk kez oy kullanacak 44 bin 648 genç olduğu bilgisini paylaşan Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanacak olan bütün gençlere de "Türkiye'nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz; Türkiye'ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz" diye seslendi. Bu seçimin dünya siyasi tarihinde de önemli bir dönüm noktası olarak yer alacağını belirten Kılıçdaroğlu, "otoriter bir rejimi demokratik yollarla değiştireceğiz" dedi. Demokrasinin yeniden geri getirileceğini belirten Kılıçdaroğlu; tamamen eleştiriye açık ve gerçek anlamda bir demokrasi anlayışının da yeniden Türkiye'ye hakim olacağını söyledi. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu da gibi Yavaş gibi tarımın yeniden güçleneceğini ve yerli üretimin kalkınmaya yapacağı katkıları da bir kez daha ifade etti.

Gençlere yurt dışına gitme planları yaptırmayan bir Türkiye'yi geri getireceklerinin de altını çizen Kılıçdaroğlu, "bu düzen haramilerin düzenidir, biz halkın düzenini inşa edeceğiz" dedi. Bu noktada Bülent Ecevit'in bir sözünü alıntılayan Kılıçdaroğlu, "ne ezen, ne ezilen; insanca, hakça bir düzen" diyerek vatandaştan büyük alkış aldı. Yanı sıra gençlerin barınma ve vatandaşların kiracı olarak yaşadığı sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, 1 sene içinde tüm bunların bir bir çözüleceğinin sözünü verdi. Mülteci sorunlarıyla ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, "hiçbir şekilde ırkçılık yapmadan; Suriyeli vatandaşlarımızın kendi ülkelerindeki yaşama sorunlarını çözerek 2 sene içinde hepsini ülkemizden göndermiş olacağız" sözlerini ekledi. "İşsizlik sorununu aştığımızda Türkiye hızla büyüyecek ve kalkınacak" diyen Kılıçdaroğlu, bu sorunu çözecek en önemli şeyin de her alanda yeni yatırımlar yapmak olduğunu dile getirdi. Son olarak herkesi artık hiçbir şekilde ayrımcılık yapılmayan yeni bir Türkiye'nin beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "herkesle kucaklaşacağız, hep beraber ve birlikte olacağız; onlar ayrıştırdı ama biz birleşeceğiz" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Eskişehir'in her noktasından oldukça yoğun bir katılımın yaşandığı ve konuşmalar esnasında sıklıkla "hak, hukuk, adalet" ve "birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı miting, Millet İttifakı partileri Eskişehir İl Başkanları ve tüm partilerin Milletvekili Adaylarının sahneye davet edilmesiyle beraber noktalandı.