Millet İttifakı partilerinin Eskişehir il başkanları, milletvekili adayları ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen açılışa vatandaştan da yoğun ilgi geldi.

Konuşmaya ilk olarak başlayan CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel; Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni takiben "Türkiye'nin ilk 100 günü" kapsamındaki yapılacaklar listesini açıkladı.

DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı Masum Güler, "Bu tek kişilik ucube sistemi değiştireceğiz; ülkemize yeniden demokrasi ve adalet getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, iktidar tarafından halka yaşatılan bütün ayrımcılıklara rağmen milletin vereceği kararı "Bu seçim, söyleyecek sözü bitenlerin değil; söyleyecek sözü olanların seçimi olacak" şeklinde ifade etti.

Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir Sayın, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet ve makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır, o da milli egemenliktir; yalnız bir makam vardır o da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir" sözlerini paylaştı.

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, "Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız; Eskişehir tarih yazacak, Türkiye tarih yazacak" sözlerine yer verdi. Son olarak Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fezih Bingöl, "ekonomiden adalete, liyakatten demokrasiye kaybedilen ne varsa biz buradayız; umutsuzluğa yer yok, karamsarlığa hiç gerek yok" ifadelerini kullandı. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Türkiye değişecek; ülkesinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için bir araya gelen Millet İttifakı kazanacak ve Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir'de %65'in üzerinde oy alacak" sözlerine yer verdi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Demokrasi adına, hukuk devleti adına ve laiklik adına tek çözüm bu seçim ve tek çözüm Millet İttifakı olacak" dedi.

Son olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in dünyadaki yaşanılabilir şehirler arasında 10. sırada yer aldığını hatırlatarak, "Her yer Eskişehir olsun" sloganını kullandı. Büyükerşen, öğrencilerinden olan Kemal Kılıçdaroğlu'yla gurur duyduğunun altını çizerek "Yüzüncü yılında yeni bir Türkiye yaratmak amacıyla, cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu olacak" ifadelerini kullandı.

6ac6b369-e5ec-4500-84da-61d84da1d981