Neden daha iyi?

· düşük işlem ücretleri;

· hızlı ödeme imkanı;

· gizlilik;

· paranızın tek sahibinin sizin olmanız;

· verilerin güvenli bir şekilde korunması;

· enflasyona karşı mukavemetli;

· basit ve ekonomik.

Kripto paralarla kendileri için gelişmiş bir geleceği tercih etmiş olan gelişmiş ülkeler zaten var.

Japonya

Japonya'da kripto paraların dolaşıma sokulmasına yönelik yasal bir çerçevenin geliştirilmesi, Mt.Gox borsasının çöküşüyle tetiklendi. Bu durum, uzun sürecek bir yargılamanın başlamasına yol açtı.

1 Nisan 2017'de Japonya, Bitcoin ve diğer kripto paraların yasal bir ödeme aracı olduğu bir değişiklik paketini kabul etti ve onayladı. Japon yasalarına göre, "sanal paralar" terimi, kripto paraları özel bir kategoride ayırt etmektedir. Japonya günümüzde kripto para düzenlemesi alanındaki en liberal ülkelerden biridir.

İsviçre

İsviçre'de kripto paraların düzenlenmesine ilişkin ilk girişimler 2013 yılına kadar uzanmaktadır. Daha sonra 45 milletvekili, Bitcoin'in kullanım imkanının sağlanmasını ve yasal olarak düzenlenmesini önerdi. 2016 yılında İsviçre'nin Zug şehrinin yasal mercileri, resmi hizmetler için ödeme yapmak üzere Bitcoin'i kabul etmeye başladı.

İnovasyon, şirketlere önemli bir sinyal gönderdi. Kripto paralar için nihai bir yasal statü olmamasına rağmen, İsviçre, blok zincir girişimlerini kaydettirmek için popüler bir ülke haline geldi. Birçok tanınmış fintech şirketi bu eyaletin yetki alanında faaliyet göstermektedir.

Şubat 2017'de İsviçre makamları, kripto para teşebbüslerinin geliştirilmesi için yasal sanal alanların oluşturulduğunu duyurdu. Kullanıcılarından yılda 1 milyon Frank'tan az alan şirketler, bir işletme ruhsatı alma zorunluluğundan kurtulacak.

Singapur

2014 yılında, Singapur para otoriteleri, kripto para kullanarak kara para aklamayla mücadele etmek için bir dizi kararname yayınladı.

Haziran 2017'de Singapur Para Otoritesi, ulusal para birimini dijitalleştirmek için Ethereum blok zincirini kullanma planlarını duyurdu. Düzenleyici otoritenin raporuna göre, tokenize etme, bankalar ve şirketler arasındaki işlemlerde maliyetleri azaltmanın yollarından biridir.

ABD

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kripto paraların yasal statüsü en iyi 2016 Yüksek Mahkeme görüşünden bir cümleyle eşleştirilmekte: "Bitcoin, ifadenin en gerçek anlamıyla paradır." Böylelikle, Amerika Birleşik Devletleri, kripto paranın yasal statü kazandığı ülkelerden biri olmuştur. Amerika Birleşik Devletleri'nde Bitcoin ve Altcoin işlemleri vergilendirmeye tabidir. Her bir eyalet kripto para şirketleri için standart lisanslama kuralını uygulamakta.

Ekim 2017'de Chicago Borsası, Bitcoin vadeli işlemlerin yakında piyasaya arz edileceğini duyurdu.

Almanya

Alman düzenleyici otoritesi, kripto parayı, bankalar ve diğer kuruluşlar arasındaki ödemeler için kullanılabilecek "özel para" olarak tanımlamaktadır. Bitcoin ile yapılan herhangi bir satın alma işlemi KDV'ye tabidir. Bu konuda daha fazla bilgiyi Kripto para dönüştürücü Godex platformundan edinebilirsiniz ve birçok işlemi online olarak bu platformda yapabilirsiniz.

Halihazırda:

1. birçok devlet, bu piyasayı düzenlemek için başka kanunlar oluşturmadan kripto paraların gelişimini takip ediyor;

2. kripto paraya izin verilen ülkeler, blok zincir teknolojisine dayalı ürünler geliştiren girişimleri cazip kılmada ek avantajlar kazanıyor.

Bazı uzmanlar, böyle bir modelin gelişmemiş ülkelerin küresel finans merkezleri olmasına yardımcı olabileceğine inanıyor.