Pek çok kişi kripto para piyasası giriş yapılması kolay mı değil mi düşünürken ileri bir adım atmak istese de kriptolarını nereden alacağını bilmiyor. Bazı kaynaklar sadece kısa sürede size satış yaparak kâr etmeye çalışabilir, fakat üzülmeyin. Sizin yanınızda olan, size 7/24 destek olmak isteyen ve kripto sektörüne yeni olanları ortama alıştırmak ve öğretmek isteyen kaynaklar da bulunmaktadır. Makalemizde bu konuyu açıklamaya çalışacağız.

Kripto ticareti için şu yöntemleri kullanabilirsiniz:

●     kripto aracıları bulup hizmetleri için bir komisyon ödeyebilirsiniz;

●     eğer bölgenizde bulunuyorsa kriptomat kullanabilirsiniz;

●     blockchain (blok zinciri) oyunları oynayabilir, ödül olarak kripto kazanabilirsiniz;

●     kripto para borsası kullanabilirsiniz.

Eğer kripto satın almak istiyor ve hareketlerinizi kâr etme isteğiyle devam ettirmeyi istiyorsanız, kriptomat ve kripto aracıları sizin için iyi seçenekler olmayabilir. Güvenilir ve kullanımı rahat bir borsayı tercih etmek en iyisidir. Borsalar kripto para al veya alma, size sadece satış yapmak için değil, bilgi vermek için yanınızdadır. İşte çevrimiçi kripto borsaları seçmek için bazı ipuçları:

●     Platformun güvenli olup olmadığını kontrol edin. Bu amaç için yorumları okuyun ve geçilen güvenlik denetimlerinin lisansları hakkında bilgi edinin.

●     Platformların kayıt lokasyonunu kontrol edin ve yetkilerine göz atın. Eğer platformun resmi bir kaydı bulunmuyorsa, konuyu bir düşünmeniz gerekebilir.

●     Platform istediğiniz coinleri veya kullanmak istediğiniz araçları bulunduruyor mu kontrol edin.

●     Size göre arayüzün kullanımı rahat mı dikkat edin.

●     Müşteri desteği bulunuyor mu?

Kripto Ticareti İçin En İyi Platform

Bahsettiğimiz ipuçlarına takiben, size WhiteBIT isminde harika bir kripto sitesi seçtik. Avrupa’nın devleri arasında uzman bir destek ekibi olan bu platform çoğu kullanıcıyı memnun bırakmıştır.  Bu borsadan kripto almak için sadece birkaç adım gereklidir:

  1. kaydolun;
  2. kimlik doğrulamayı geçin;
  3. kripto hesaplayıcısını (kripto çevirici) bulun;
  4. sahip olduğunuz varlığı ve almak istediğiniz varlığı seçin;
  5. güncel fiyatı görün;
  6. komisyon ücretini ödeyin ve işlemi onaylayın.

WhiteBIT platformu yeterli likiditeye sahip olduğundan işlemler çok hızlı gerçekleşir. Coinleriniz hesabınıza birkaç saniye içinde yatar. Benzer bir şekilde, kriptolarınızı diğer varlıklara hatta itibari paralara bile çevirebilir veya banka kartınıza çekim gerçekleştirebilirsiniz.