Kripto piyasasının trendleri takip etmesi ve zamandan zamana aşağı veya yukarı hareket etmesi normaldir. Trendin de sonunda yukarı yönlü olacağı da sır değildir. Bu yüzden çoğu insan yatırımlarını bir sonraki, muhtemelen 2023’te başlayacak olan, boğa döneminde katlamak adına şu aralar satın alıp uzun süre tutabilecekleri en gelecek vadeden dijital varlıkları arıyor, takibi yaparak hamlelerini yapmaya hazırlanıyorlar.

O yüzden bu makalemizde piyasaya yeni girenlere nasıl kripto alınacağını göstereceğiz. Aldıktan sonra da kripto yolculuğuna doğru, yardımsever ve uzman bir platform ile devam etmek en mantıklı seçimdir. Fakat şimdilik rehbere devam edelim.

Kripto Alım Satım Rehberi

Öncelikle almak istediğiniz bir dijital varlğı seçmeniz gerekmektedir. Diyelim ki yatırım yapmak istediğiniz en gelecek vadeden projelerden olduğu için Ethereum’ı seçtiniz.

Sırada kripto alma yönteminizi seçmeniz gerekmektedir. Bunun için birçok seçenek bulunmaktadır.

Mesela; bir kripto borsası seçebilir, cryptomates kullanabilir veya çevrimiçi kripto alabilirsiniz. Biz en güvenli seçeneği kullanmayı öneriyoruz, çevrimiçi bir kripto borsası kullanmak. Yani merkeziyetçi, arkasında uzman bir destek ekibi olan ve bağımsız denetimler altından geçen bir borsa tercih etmek. Hadi kripto para al sat siteleri arasında güvenli bir seçenek olan WhiteBIT’e bir bakalım.

Takip edebileceğiniz birkaç basit adım bulunmaktadır:

●     Hesap oluşturun ve doğrulayın. Maksimum bir gün alacaktır. Ukraynalı iseniz, Diia uygulamasını kullanabilirsiniz, bu işlem çok daha kısa sürer;

●     Kredi kartınızı ekleyin ve fonlarınızı WhiteBIT alım satım bakiyenize transfer edin. Desteklenen itibari paralara dikkat edin (euro, dolar, pound);

●     Kripto dönüştürücüyü bulun ve elinizdeki para birimini (fiat veya kripto) ve ETH’yi seçin. Daha sonra harcamak istediğiniz miktarı seçin ve ne kadar ETH alabileceğinize bakın;

●     Aşağıda işlem çiftiniz için güncel fiyatı görebilirsiniz.

Komisyon ücreti ödendikten sonra hesabınıza ETH yatacaktır. Aynı şekilde ETH satışı gerçekleştirebilir ve mevcut diğer dijital varlıklara veya itibari para birimlerine dönüştürebilirsiniz.

İşte kripto dünyanıza yolculuğunuzu başlatmak için basit rehberimiz bu kadardı. İyi alım satımlar diliyoruz!