Kripto para piyasasında zaman zaman gördüğümüz gibi son günlerde de volatil bir tablo yaşıyoruz. Bu volatil dönemlerde özellikle trader’lar farklı borsalarda işlem yapma ve kripto para birimlerinin fiyatlarının karşılaştırma konusunda sorun yaşayabiliyor. 21 Milyon adlı platform özellikle Türk yatırımcılar için bu sorunları çözmek ve daha pek çok önemli özelliği kullanıcıları ile buluşturmak için yola çıkıyor.

21 Milyon Nedir?

En basit tanımı ile 21 Milyon kripto para takip platformu olarak tanımlanabilir. 21 Milyon ile kullanıcılar, Ripple’dan (XRP) Cardano’ya (ADA), Dogecoin’den (DOGE) Shiba Inu’ya (SHIB) ve Bitcoin’den (BTC) Ethereum’a (ETH) kadar pek çok kripto para biriminin fiyatının anlık olarak takip edebiliyor. Ayrıca 21 Milyon’da fiyatlar Türk Lirası üzerinden kullanıcılar ile paylaşılıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri sağlıyor ve bu da TL takibinde çeşitli sorunların yaşanmasına sebep olabiliyor.

Buna ek olarak platformda yer alan 21 Milyon puanı sayesinde kullanıcılar borsaların karşılaştırmasını da rahatlıkla yapabiliyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

21 Milyon’un Avantajları

21 Milyon kullanıcıları gündemi platform üzerinden takip edebiliyor. Haberler sekmesinden gündem ile ilgili önemli başlıklara ve son dakika gelişmelere ulaşılabilir. Ayrıca yeni yayınlanan haberler ana sayfaya canlı olarak düşüyor.

Bunun yanında kullanıcılar 21 milyon ile Türk kripto para borsalarında yer alan pariteleri görüntüleyebiliyor ve canlı fiyat hareketlerini takip edebiliyor. Bu da özellikle farklı borsalarda alım satım yapan yatırımcıların tüm fiyatları bir arada görebilmesi sebebiyle önem taşıyor.

Ek olarak kullanıcılar 21Milyon.com’a üye olarak borsalar hakkında yorum ve görüşlerini paylaşabiliyorlar.