Yapay zeka motorlarının çağın gelişmekte olan teknolojik gereksinimlerini karşılar hale gelmesi sonucunda, vatandaşların yanı sıra bir çok farklı sektörlerde de bu teknolojinin kullanımı giderek artmaya başladı.

Yapay zeka teknolojisinin potansiyelini meraklı bir biçimde incelemeye yönelik bir eğilim, sosyal medya platformlarında giderek artıyor. Bu sayede, bu teknoloji doğrudan veya dolaylı olarak hepimizin hayatına dahil olmaya başladı.

Yeni Denemeler, Eğlenceli Sonuçlar

Merakını ortaya koymaktan çekinmeyen bir sosyal medya kullanıcısı, ilginç bir deney gerçekleştirerek bir yapay zeka motorundan Türkiye'deki şehirlere yeni isimler vermesini talep etti. Bu eşsiz deneyim sonucunda, yapay zeka motoru İstanbul'a 'İstarmoni', Ankara'ya 'Atatürk' isimlerini atarken, Malatya için ise 'Kayısı' ismini tercih etti. Yapay zekanın Malatya'ya verdiği 'Kayısı' ismi şaşırtmadı.

En son teknolojinin merak uyandıran bu deneyimi, sosyal medya platformlarında binlerce yorum ve beğeni alırken, kısa sürede viral bir etkisi oldu ve kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

AW031667_01