Alanının lider ismi TPM Mühendislik 1994 yılından bu yana Amerikan Finish Thompson firmasının Türkiye mümessilliğini yapmakta ve müşterilerine varil pompası konusunda kaliteli çözümler sunmaktadır. Siz de manyetik pompa, asit pompası ve diğer ihtiyaçlarınız ile ilgili olarak TPM Mühendislik ile iletişime geçebilir, alanındaki uzmanlığından ve deneyiminden faydalanabilirsiniz.

Bir manyetik tahrik pompası aynı zamanda farklı özellikler için mag tahrik pompaları olarak da bilinir. Biri pompa odasının dışındaki tahrik mıknatısı ve diğeri iç mıknatıs olan bir dizi mıknatısa sahiptir.

Son derece aşındırıcı sıvıları işlemek için ideal hale getiren sağlam tasarımları nedeniyle kimya endüstrisinde yaygın olarak kullanılırlar. Manyetik tahrikli pompa, hava geçirmez hale getiren ve sızan sıvı veya buhar riskini azaltan, dış muhafazadan geçen bir pompa mili yerine, hava geçirmez şekilde kapatılmış bir hazne ve contasız tasarıma sahiptir. Bu, fabrika ortamına sızma riskini göze alamayacakları pahalı kimyasal ürünleri pompalayan şirketler için oldukça avantajlıdır. Ayrıca, bu pompaların çalışma prensiplerini bir manyetik tahrikli pompanın avantajlarıyla birleştiren Santrifüjlü, Rejeneratif Türbin, Kanatlı ve OEM dahil olmak üzere birçok farklı manyetik tahrikli pompa çeşidi vardır.

Manyetik Tahrikli Pompalar Nasıl Çalışır?

Manyetik tahrikli pompalar, sıvıyı pompanın içinden itmek için birlikte çalışan iki mıknatıs kullanarak çalışır; ilk mıknatıs (‘harici' veya 'tahrik' mıknatısı) özel yapıştırıcı kullanılarak motor miline takılır veya başsız vidalarla yerine sabitlenir.

İkinci mıknatıs, yüksek dereceli termoplastik veya metal içinde kapsüllenmiştir ve pompanın içinde bulunur. İki mıknatıs, pompalanan ortamı da içinde tutan bir mahfaza ile ayrı tutulur. Motora güç sağlandığında, motor milinin dönüşü bağlı olan harici mıknatısın dönmesine neden olur. Mıknatıslardaki farklı polariteler, dahili mıknatısın harici tahrik mıknatısı ile uyum içinde dönmesine neden olur. Bu dahili mıknatıs, pompanın içindeki çarka bağlanır ve bu çark daha sonra sıvıyı pompalar.

Manyetik Tahrikli Pompanın Avantajları

Manyetik tahriki pompanın sağladığı avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sızdırmaz tasarım, yani doğru çalışma ile hiçbir zaman tehlikeli kimyasal dökülmeler veya pahalı ürün atıkları olmaz.
  • Basit tasarımları sayesinde güvenilirdir ve çok az bakım gerektirir.
  • Kaplin manyetiktir. Bu nedenle motor/pompa hizalama prosedürlerine gerek yoktur.
  • Tasarım, tipik olarak birçok düzenlemenin gerektirdiği katı çevre ve güvenlik hedeflerine bağlıdır.
  • Daha uzun çalışma ömrü ve pompanın daha kolay sökülmesi için daha az çalışan parça vardır.

Ancak, sıvıları temizlemek için en uygun - her boyutta katı içeren sıvılar için önerilmez. Aynı zamanda manyetik tahrikli pompa, standart bir santrifüj pompa ile karşılaştırıldığında çok fazla güç kullanabilir.

Manyetik Pompa Hakkında Merak Edilenler

Manyetik tahrikli pompa, harici bir kaynaktan gelen elektrik yerine manyetizma biliminin kullanımıyla çalıştırılan bir pompadır. Manyetik tahrikli pompalar enerji açısından verimlidir ve çalışması için conta ya da yağlayıcı gerektirmez. Manyetik tahrikli pompalar; asitler, su ve yağlar dahil olmak üzere çeşitli sıvıları dolaştırır. Manyetik tahrikli pompada mekanik salmastra bulunmadığından, tehlikeli kimyasal sızıntıları ya da bir tıkanıklık nedeniyle pompanın aşırı ısınması olasılığı ortadan kalkar.

Manyetik tahrikli bir pompanın genel karakteristikleri, ayrı mıknatıslar tarafından üretilen dönen bir manyetik alan tarafından desteklenen kapalı bir mahfaza içinde bulunan dönen bir pervaneyi içerir. Çarkın dönüşü, sıvıyı pompa muhafazasının içinden ve dışına iten bir kuvvet üretir. Pompanın temel amacı, bir akışkandaki enerjiyi ve hareketi korumaktır. Bu, su veya diğer sıvıların bir havuzda veya tankta durgunlaşmasını önlemeye yardımcı olur. Manyetik tahrikli bir pompada, çark ve motor kendilerine bağlı mıknatıslara sahiptir. Pompanın tahrik tertibatına kalıcı mıknatıslar takılır. İç rotoru tahrik etmekten sorumlu mıknatıs olan tahrik mıknatısı, motor tarafından çalıştırılan ikinci bir mile bağlanmıştır. Motor açıldığında mıknatısını döndürür. Motorun mıknatısından gelen manyetik kuvvet, çark üzerindeki mıknatısın çarkı döndürmesine neden olur.

Manyetik tahrikli pompa bir santrifüj pompadır, yani sistemden pompalanan sıvı pompaya emildiği yerden farklı bir noktadan çıkar. Sıvı pompaya girdiğinde çarktan dışarı atılır ve bir tahliye odasına gönderilir. Çarkın dönüşü, sıvının enerjisinde artışa neden olarak, sıvının pompadan boşaldığı basınç miktarını arttırır. Basınçtaki bu artış, sıvının hareket etmesini sağlayan şeydir.

Manyetik tahrikli pompalar, mıknatısların kuvvetiyle çalıştırılmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle, bu tür pompalarda, pompa gövdesinden çıkan mil bulunmaz, bu nedenle salmastra veya mekanik salmastra gibi mil sızdırmazlık tertibatlarına gerek yoktur.

Manyetik tahrikli pompalarda, tahrik miline harici bir mıknatıs yerleştirilir ve çarka/pervanelere bağlanan dahili bir mıknatısa hareket iletmekten sorumludur . Çark(lar) döner ve sıvıyı pompa içinde hareket ettirir. Her iki mıknatıs da, sıvının dışarıya erişimi olmayan hermetik muhafazası olarak bilinen şeyi oluşturan bir arka mahfaza ile ayrılır. Geleneksel tahrikli ve manyetik tahrikli pompalar arasında seçim yapmadan önce tam olarak anlaşılması gereken belirgin artıları ve eksileri vardır.