Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, Eskişehir Haber26 Yazı İşleri Müdürü Saadet Yörükçü ve Genel Yayın Yönetmeni Buğrahan Doğangil'e seçim gündemini değerlendirdi ve çalışmalarından bahsetti.

WhatsApp Image 2024-01-19 at 16.28.18

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Melih Aydın; "Çok ciddi bir mesai verdik, vermeye de devam ediyoruz!"

Melih Aydın;

"Çalışmalarımız güzel gidiyor. İnsanların genel seçim döneminden bu yana gösterdiği sevgi çok güzel. Bu sevgi artarak da devam ediyor. Seçmenlerin desteğinin, sevgisinin katlanması bizim hedefe gittiğimiz yolda çok önemli. Bunu net şekilde hissediyoruz ve bu sebeple de çalışmalarımız, seçim süreci bizim açımızdan keyifli gidiyor. Eskişehir halkına bu teveccühü için teşekkür ederim. Aynı zamanda bu teveccüh ile omzumuza önemli bir yük yüklüyorlar. Biz de bu yükü taşımak ve herkes için çalışmak zorundayız."

Melih Aydın; "Yerel seçimde particilik olmaz, halka hizmet ilk esasımız."

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın;

"Yerel seçim dinamiği asla genel seçim gibi değil. Biz burada aslında İYİ Parti'ye oy istemiyoruz. İnsanlar isme ve çalışmalara oy veriyor. İşte, örneğin Melih Aydın bu işi yapabilir diyenler, sokaklarda biz onu seçildikten sonra görebiliriz, yine makamına gidip onu görebiliriz diyen insanlar bize oy verecek. Eskişehirliler bunu net şekilde biliyor. Bu nedenle biz herkesin oyuna talibiz ve parti ayırmaksızın oy istiyoruz. Biz de eğer seçilirsek parti ayırmaksızın her vatandaşa hizmet götürmek için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.

Benim genel seçimde de diğer partiler ve seçmenleri ile ilişkilerimde sorun yoktu. Her partinin seçim ofisini ziyaret ettim, güldük eğlendik. Çünkü biz hepimiz bu memleketin evladıyız, Eskişehirliyiz, kardeşiz. Bazı durumlarda insanları bölen şeyler siyasi partiler olabiliyor. Bu oyunlara düşmemek lazım. Göreceksiniz bize farklı parti seçmenlerinden, kendi çok iyi tanıdığınız arkadaşlarınız da dahil oy gelecek. Ben buna inanıyorum."

Melih Aydın; "Genç olarak anılmak güzel ancak; artık siyasette de 'genç' atfedilenlere fırsat verilmeli"

Başkan Adayı Aydın;

"Genç algısı ülkemizde değişik bir konuma oturdu. Özellikle siyasetteki 'genç' yakıştırmaları biraz anlam dışına çıkıyor. Benim yaşım bugün 40'a yaklaştı. Eskiden benim yaşımdaki siyasetçiler önemli görevlerde yer alıyordu. Örneğin Sayın Genel Başkanım Meral Akşener İçişleri Bakanı idi. Yine, rahmetli Bülent Ecevit Başkabakan olmuştu. Sayın Erdoğan 40 yaşında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Zaten insanların bence en verimli zamanı 30-55 yaş aralığı. Hangi iş kolu olursa olsun insan bence bu yaşlarda çok daha verimli oluyor.

Siyaset Türkiye'de son 20 yılda çok yaşlandı. Biz de çabuk unutuyoruz maalesef. Hal böyle olunca diğer unsurlar Melih Aydın kötü, çalışmıyor, çalışmaz diyemedikleri için Melih Aydın genç diyerek gündem yaratmaya çalışıyor. Biz onu da Eskişehir'de artık kırdık. Tek tek yaşlıları gönderiyoruz. Saygılı bir şekilde, saygıda kusur etmeden büyüklerimizi emekli ediyoruz. Sıra artık bizde!"

Melih Aydın; "Aşkımız Eskişehir diyerek yola çıktık!"

"Biz 'Aşkımız Eskişehir' diyerek ve bu sloganla yola çıktık. Eskişehir'de yapmak istediğimiz temel projeleri de 26 madde halinde bu başlıkta topladık. Projelerimiz önümüzde, elbette bunlar 26 ile sınırlı kalmayacak. Ancak 26 rakamı her Eskişehirli gibi benim için de vazgeçilmez ve özel. 26 rakamı hepimizin, Eskişehirlilerin ortak değeri. Biz bu nedenle 26 ana projeyi önümüze koyduk ve yakın zamanda da askimizeskisehir.com sitesi hizmete girecek. Bu site üzerinden Melih Aydın'ın projelerini çalışmalarını takip edebileceksiniz. Ayrıca yine klasik yöntemler olan broşürler, kitapçıklar ve basın açıklamaları ile de çalışmalarımızı son ana kadar seçmenimize anlatmaya çalışacağız."

"Biz bu projeleri de oturduğumuz yerden yazmadık. Ciddi bir saha çalışması yaptırdık, yaptık ve bunun sonucunda elde ettiğimiz veriler üzerinden başlıkları çıkardık. Eskişehir'in herkesin bildiği sorunlarının üzerine kendi tarzımızla yapacağımız yeni işleri de bu çalışmalara ekledik. İşin başındayım ve Eskişehir'i çok daha güzel bir kent haline getireceğiz. Beni herkes sahada görecek."

Melih Aydın; "Eğer seçilirsem daha ilk günden herkese kapım açık olacak."

Belediye Başkan Adayı Aydın;

"Seçimin ertesi günü 1 Nisan. Öncelikle diğer partilere yaptığım şakayı hazmetmelerini bekleyeceğiz. Sonra hemen ilk günden çalışmaya başlayacağız ve belediyenin aciliyetle yapması gereken işlere yöneleceğiz. Çok şeffaf bir şekilde, kamuyounu bilgilendirerek çalışmaya başlayacağız. Eskişehir'in zaman kaybetme lüksü yok."

"Biliyorsunuz geçtiğimiz yıl ülkece acı bir deprem yaşadık. Çok üzgünüz hala. Böyle bir felaketin şehirimizde yaşanmaması için öncelikli önlemler almak istiyoruz. Bunu vatandaş olarak söylüyorum bizim kaybedecek bir canımız daha yok. Hem bu konuda hem de şehrin diğer eksikleri noktasında tüm kurumlar, STK'lar ve diğer unsurlar ile birlikte çalışmalıyız. Bunun A partisi B partisi yok. Eskişehir'de tüm kurumlar ortak çalışmalı ve bu kentin iyiliği için mücadele etmeli, etmek de zorunda. Hükümetin Bakanı bizimle çalışmak istemiyor diye bir şey olamaz. Bunu kabul etmeyiz. Hep birlikte çalışacağız."