İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, açıklama öncesi yaptığı konuşmada tüm aday adaylarıyla beraber, omuz omuza yol aldıklarını belirterek herkese başarılar diledi. Seçimlerin memleket için büyük önem taşıdığını söyleyen Edizgil, gerçekleşecek olan değişim ve dönüşümle birlikte Türkiye'ye yeniden birlik, beraberlik şeffaflık ve adalet geleceğine vurgu yaptı.

Aday adaylığını ilan eden Melih Aydın ise konuşmasına, "Derdimiz memleket, meselemiz cumhuriyet" sözleriyle başladı. Aydın, süreç boyunca Eskişehir'in pek çok ilçesini dolaşarak Türkiye'nin sorunlarını yakından görme imkanı bulduğunu ve bu sorunlara pek çok çözüm önerisiyle geleceğini aktardı. Yaşanan deprem felaketin yansımalarıyla birlikte iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Aydın, "içine sıkıştırıldığımız rant politikası, ayrımcılık ve iş bilmezliğe son vermek için geliyoruz" ifadelerini kullandı. "Memleketin itibarını geri vereceğiz" diyen Aydın; özellikle temel eğitim sisteminde sıkıntılar yaşanmayan, gençlerin işsizlik yüzünden hayallerinin yarım kalmayacağı ve kadınların güvenli bir yaşam süreceği yeni bir Türkiye'nin hep birlikte inşa edileceğinin altını çizdi.

Eskişehir'in yüzü olmak istediğini belirten Aydın, düşüncelerini "enerjim ve heyecanım yüksek, milletim için sonuna kadar çalışacağıma söz veriyorum" şeklinde ifade etti. Aydın, "14 Mayıs'ta milletimizin gönlünden geçen olacak; iyilerin ve cesurların hareketi kazanacak" sloganıyla açıklamasını sonlandırdı.