Diyarbakır'da tarihi bir adım atıldı. Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) kuruluşunu resmi olarak ilan etti ve kadın gazetecilikte yapacakları değişimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek Açılışında Kimler Vardı?

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki MKG'nin açılışına, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin Diyarbakır milletvekilleri Adalet Kaya ve Ceylan Akça'nın yanı sıra pek çok sivil toplum örgütü temsilcisi katılım gösterdi.

"Amacımız Kadın Gazetecilerin Sesi Olmak"

Açılışta konuşan derneğin kurucu üyelerinden Safiye Alağaş ve Roza Metina, 7 Ekim'in Kürt kadın gazeteciler için büyük bir anlam taşıdığını belirttiler. Metina, Gurbetelli Ersöz'ün direnişi, Şilan Aras'ın trajik kaybı ve JINHA'nın kapatılmasının ardından Kürt kadın gazetecilerin JINNEWS ile mücadeleye devam ettiğini vurguladı.

Kürt Kadın Gazetecilerin Yeni Adımı

Gazetecilere yönelik baskıların arttığı bu dönemde, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği'nin kurulduğunu belirten Metina, dernek olarak eril medyanın şiddet diline karşı duracaklarını ve kadın gazetecilerin direnişini büyütmeyi hedeflediklerini ifade etti. Metina, Rojava'da devam eden savaşa ve bu zor koşullar altında çalışan Kürt kadın gazetecilere olan desteklerini dile getirdi.