Mutfak tezgahları tekrar nasıl pırıl pırıl olur sorusuna çare arayanlara müjdeli haberlerimiz var. Sizlere sunacağımız çözüm önerileri ile mutfak tezgahınızdaki çirkin çizik ve inatçı lekelere hızlı bir şekilde elveda diyebileceksiniz. İçerikteki basit ve hızlı uygulanabilir yöntemler sayesinde mutfak tezgahınız eski parlaklığına kavuşacak.

Mutfak tezgahlarının yoğun mutfak faaliyetleri sebebiyle sıklıkla çizilmesi ve lekelenmesi, pek çok ev sahibi için can sıkıcı bir problemdir. Ne yazık ki bu durum mutfak tezgahlarına hoş olmayan bir görüntü kazandırmakta ve parlaklığını yitirmelerine neden olmaktadır. Fakat endişe etmenize gerek kalmadı, zira sizlerle paylaşacağımız pratik bilgiler çizik ve leke problemlerine karşı koymanız için birebirdir.

Peki, mutfak tezgahı çizikleri nasıl giderilir?  Bu sorunun birçok yanıtı bulunmakta. Başlangıç olarak, en yaygın kullanılan çözümlerden biri olan karbonatlı su tedavisini öneriyoruz. Karbonatlı su uygulamasına başlamadan evvel mutfak tezgahınızı ılık suya batırılmış nemli bir bezle silmek önemlidir. Daha sonra karbonat ve su karışımını lekeli ya da çizik yüzeylere uygulayarak 10-15 dakika süreyle bekletin ve ardından bezle silin.

Kalıcı lekelerin olduğu durumlarda ise oksijenli su yöntemine başvurabilirsiniz. Koyu yüzeylerde anında etki gösteren oksijenli su, lekeleri açma konusunda oldukça etkili. Bir sprey şişesi içine oksijenli suyu aktardıktan sonra lekeli bölgeye sıkın ve yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra silin. Sonuçları kendiniz de gözlemleyeceksiniz.

Diğer yandan, evde bulunan doğal malzemelerden faydalanarak, tuz ve limon karışımı ile tezgahınıza müdahale edebilirsiniz. Tuz serpilen yüzeye kesilmiş limon ile ovuşturma işlemi yaparak leke ve çiziklerden arındırabilirsiniz.

Tezgahınızdaki çizik ve lekeler tarih oluyor!

Son olarak, bulaşık makinesi parlatıcıları, mutfak tezgahı çizik ve leke temizliğinde etkili bir alternatif sunuyor. Parlatıcıyı kirli alana uygulayın ve bir sünger ile güzelce ovalayın. Kısa süre bekledikten sonra nemli bezle temizleyin ve bu işlemi düzenli olarak tekrarlayarak tezgahınızın eski haline dönmesini sağlayın. Bu ve benzer yöntemlerle mutfak tezgahlarınızdaki istenmeyen görüntülerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.