İç Anadolu Bölgesi'nin güneydoğusunda, Orta Kızılırmak Bölümü'nde konumlanmış olan Niğde, çevresindeki illerle benzersiz bir kompozisyon oluşturuyor. Kuzeybatısında Aksaray, kuzeyinde Nevşehir, kuzeydoğusunda Kayseri, batı ve güneybatısında Konya, güneyinde ise Adana ve Mersin ile komşuluk kuruyor.

Niğde'nin on bin yıllık köklü bir tarihi geçmişi bulunmaktadır. Antik çağda "Nahita" veya "Nakita" ismiyle tanınmış olan bu özel şehir, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu çeşitlilik, Niğde'nin kültürel zenginliğini ve geçmişten gelen birikimini vurgulamaktadır.

Kapadokya Bölgesi'nin parçası olan Niğde, zengin tarihi dokusu, enfes yemekleri, dağ ve kültür turizmi potansiyeliyle oldukça popüler bir destinasyon haline gelmiştir. Bu şehir; ören yerleri, doğal güzellikleri, sağlık veren kaplıcaları ve daha pek çok cazibe merkeziyle ziyaretçilerini karşılamaktadır. Bu olanaklar, Niğde'yi gezi rotalarında üst sıralara taşımaktadır.

Gezilecek birçok mekan ve yapıya sahip olan Niğde'nin tam anlamıyla keşfi için ortalama 2-3 gün gerektiği düşünülmektedir.

Eğer Niğde'yi ziyaret etmek istiyorsanız en uygun zamanın yaz ayları olduğunu göz önünde bulunmanızı tavsiye ederiz. İlkbahar ve yaz aylarında gerçekleştirilecek seyahatler, Niğde'nin eşsiz güzelliklerini doyasıya yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

Niğde gezilecek yerler listesi

*Alaeddin Cami
*Tyana Ören Yeri Ve Su Kemerleri
*Niğde Kalesi
*Roma Havuzu
*Gümüşler Manastırı
*Sarı Saltuk Türbesi
*Sungur Bey Cami
*Hüdavent Hatun Türbesi
*Konaklı Rum Kilisesi
*Karatlı Kuş Kayası Kaya Mezarları
*Kesikbaş Türbesi / Şems Tebrizi Türbesi
*Niğde Müzesi
*Murat Paşa Cami
*Yeşil Burç Kilise Cami
*Gündoğdu Türbesi 
*Dışarı Cami / Çelebi Hüsamettin Cami
*Kığılı Cami / Pazar Camii
*Rahmaniye Cami
*Rum Kilisesi
*Dörtayak Türbesi
*Ermeni Kilisesi
*Hanım Cami 
*Aşağı Kayabaşı Kilise - Cami
*Sırali Cami
*Şah Mescidi
*Bor Bilginler Konağı
*Ulukışla Mehmet Paşa Külliyesi
*Cullaz Sokak
*Kemal Ümmi Türbesi
*Kadıoğlu Sokak
*Darü'z Zikr Mescidi 
*Esen Bey Türbesi
*Cullaz Mescidi