Ordu, sık sık adından söz ettiren bir şehir. Modern yapıları, kültürel ve tarihi zenginlikleri, olabildiğince yeşil ormanları, göz alıcı yaylaları, heybetli dağları, pitoresk vadileri, büyülü şelaleleri ve altın rengi kumsallarıyla Ordu, Samsun ile Giresun arasında yer alıyor. Ordu'nun yanıltıcı güzelliği, her yıl aralarında çok sayıda yerli ve yabancı turisti bulunduran, büyüleyici panoramik manzaralarla dolu.

Ordu ili, Türkiye'nin en kalabalık otuzuncu şehri olarak bir diğer dikkat çeken noktası. Ancak, bunun yanı sıra özellikle Ordu'nun doğa sporlarına olan ilgisi, trekking ve yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktivitelerle, avcılık ve kampçılık gibi daha huzurlu ve doğa ile baş başa kalma fırsatları sunuyor. Bu şehir, her biri eşsiz bir deneyim vaad eden çok çeşitli aktivitelere imkan sağlayan geniş bir yelpazeye sahip.

Birçok yerli ve yabancı turistin merak ettiği 'Ordu kaç günde gezilir?' sorusuna gelirsek; Ordu'da geçireceğiniz süre, gezmeniz ve görmeniz gereken yerlerin doğa harikası olduğunu göz önünde bulundurarak, bu yerlerin tadını tam anlamıyla çıkarabilmeniz için en beş günlük bir gezinti süresi öneriliyor. Neşeli ve enerjik bir tatile hazır olun.

Peki, 'Ordu'yu ziyaret etmek için en iyi zaman ne zaman?' diye merak ediyorsanız; Ordu'yu ziyaret etmek için en ideal zaman, rengarenk çiçeklerin açtığı bahar ayları ve güneşin tüm ihtişamıyla doğduğu yaz aylarıdır. Hem doğayla iç içe kalabileceğiniz bir tatil hem de kültürel etkinliklerin tadını çıkarabileceğiniz bir seyahat için Ordu, her daim kapılarını aralıyor.

Ordu gezilecek yerler listesi

*Çamaş Kanyonu
*Asarkaya Kent Ormanı
*Cotyora / Bozukkale 
*Ohtamış Şelalesi
*Kurul Kalesi Yerleşkesi 
*Karaoluk Şelalesi
*Ünye Kalesi 
*Perşembe - Sakin Şehir
*Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru)
*Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri
*Gaga Gölü
*Argın Yaylası / Akkuş 
*Şeyh Abdullah Türbesi 
*Dikenlice Kaya Mezarları
*Kaleköy Kalesi 
*Muzadere Kilisesi
*Topçam Yaylası 
*Mesudiye Kültür Merkezi / Eski Kilise
*Hamidiye Camii / Hükümet Cami 
*Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları