Örencik ve Uyar, mesajında şu ifadeleri kullandılar;

Erdinç Örencik; "Bilindiği üzere bu sene Şeker Bayramımız ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız birlikte kutlanacak. Ramazan Bayramı yerine özellikle Şeker Bayramı olarak isimlendirmeyi tercih ediyorum. Çünkü atalarımız aslında bu bayramı Şeker Bayramı olarak isimlendirmişler. Osmanlı’ da da bu şekilde kutlanırmış. Bizim milletimizin genetik hafızasında, Bayram milli birlik ve beraberlik demek, çocukları sevindirmek, muhtaç olanlara yardım etmek demektir. Bu sebeple özellikle çocuklar için olan bu iki bayramın bir arada olması Türk Milleti için güzel günlerin geleceğinin ve 14 Mayıs sonrası yeni bir dönemin olacağının işaretidir. Milletimiz ATA’mızın açtığı yolda yine şahlanacak ve yine dünya ülkeleri arasında yerini alacaktır. Deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm islam aleminin ve tüm dünya çocuklarının bayramlarını kutluyor, onlara kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. "dedi. 

Sadi Uyar'da “Erdinç Bey’ in sözlerine katılıyorum. Ayrıca şunu dile getirmeliyim ki, Atamız çocukları ve gençleri çok severdi. Bir şehri ziyaret ettiğinde ilk önce o şehrin çocuklarının ve gençlerinin sağlıkları ve yaşam kaliteleriyle ilgili bilgi alır, onlarla sohbet ederdi. Bu bayramın özelliğinin dünyada ilk ve tek olması Ata’mızın dünya lideri olduğunun göstergelerinden biridir. Çocuklar ve gençler bizim geleceğimiz. Bizler de Atamızın çocukları olarak, yeni nesili iyi anlamalı ve fikirlerine saygı göstermeliyiz. Onları şu bu diye ayrıştırmak yerine birleştirici olmalıyız. Ben de her iki bayramın da başta depremzede vatandaşlarımız olmak üzere, tüm İslam alemine ve tüm dünya çocuklarına kutlu olmasını diliyorum. Sevgiler.” dedi.

Erdinç Örencik, bunlara ek olarak, “Tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedik. Çikolatalarımızı şekerlerimizi hazırladık. Hemşehrilerimizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı bayramlaşmak ve hoş sohbet için kuracağımız standlarımıza bekliyoruz. Bayramda görüşmek üzere.” diyerek tüm Eskişehirlileri bayramlaşmaya davet etti.