CHP Eskişehir Milletvekili Adayları İbrahim Arslan ve Abdülkadir Adar, KESK Şubeler Platformu’nu ziyaret etti. İlk olarak seçim güvenliğinin masaya yatırıldığı ziyarette, Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, eğitim emekçilerinin ve kamu çalışanlarının sorunları hakkında bilgi verdi. Arslan ve Adar, 14 Mayıs Seçimleri’nin çok önemli olduğunu söyleyerek, CHP’ye destek istedi. 

“KESK’İN ÇALIŞMALARINI DİKKATLE TAKİP ETTİK”

Katılımcı bir anlayışla ülkeyi yöneteceklerinin altını çizen İbrahim Arslan, “Her yere ulaşmaya, yetişmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken eksiklerimiz olabiliyor kuşkusuz. Hep birlikte olacağız bugün de yarın da. Hepimizin omuz omuza vereceği bir mücadele. KESK bizim için kıymetli. Ben üzülüyorum. Sendikal hareketin Türkiye’de geldiği nokta itibariyle hepimizin ortak sorunları var. Çalışma hayatı, örgütlenme özgürlüğü gibi. KESK’in çalışmalarını her zaman dikkatle takip ettik. Bundan sonra da bu böyle olacak. Katılımcı bir anlayışla inşallah başaracağımıza yürekten inanıyorum. İktidar olmak çok kıymetli. İktidarı alamazsak kimin milletvekili olduğunun çok da kıymeti olmayacak” dedi. 

AKP DÖNEMİNDE 62 MİLYAR DOLAR ÖZELLEŞTİRME

Özelleştirmelere ilişkin sorulan soruya yanıt veren Arslan, “Özelleştirmeler kamusal alan meselesi kuşkusuz çok önemli. Onlara ilişkin hala özelleştirme furyası devam ediyor. En son baktığımızda 73 milyar dolardı ve bunun 62 milyar doları AKP döneminde yapılan özelleştirmeler. Hem o varlıklarımızı yok ettiler hem de elde ettikleri gelirlerin nereye gittiği sorgulanması gereken bir konu” diye konuştu. 

“ARKAMIZDA DURACAK YEGÂNE GÜÇ HALK”

Herkesin siyasal tercihine saygı duyduğunu söyleyen Arslan, “Ben siyasal tercihlerinize son derece saygı duyuyorum ve genel başkanımıza vereceğiniz destekten dolayı müteşekkirim. Diğer kısmı milletvekilliği kısmı. Orada ayrıştığımız noktalar var belki. Oturup konuşup birebirimizi anlamaya, anlatmaya ihtiyacımız olduğu çok açık. Bizim sol yoğun yerlerde ben şunu diyorum: Ne olur 14 Mayıs akşamına gidin. 14 Mayıs akşamı kendimizden başlayarak ailemizde, sokakta, kentimizde, ülkemizde ne görmek istiyorsanız ben o gün hep birlikte bu kentin sokaklarında zafer türküleri okumak istiyorum. Hep bildikte mutlu olalım istiyorum. Halkımızın buna ihtiyacı var. Bunun için her birinize ihtiyacımız var. Bizim bu parti devletinin olanaklarıyla yarışma olanağımız yok. Bizim arkamızda duracak yegâne güç halk. Halkla birlikte siyaset yapmak. Bu halkın oluşturduğu selle birlikte yol yürümek. Bakın nakit dağıtmaya başladılar. Son haftalarda başka bir iş yapacaklar belki de. Valiler, kaymakamlar onların militanları gibi doğrudan çalışmaların içinde yer alıyorlar. Daha da artıracaklar bunu. Biz de kenetlenmek durumundayız. Kenetlenelim. 14 Mayıs’ta başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum ben. Milletvekilliğinde de destekleriniziz bekliyoruz” ifadelerini kullandı.