Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Özgül Özbil, düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladı. Toplantıya ilçe yöneticileri, kadın kolları yöneticileri ve birçok parti üyesi katıldı.

43 yaşındaki Özgül Özbil, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olduğunu ve 2014 yılından beri aktif olarak CHP'de siyaset yaptığını ifade etti. Partisinin ideallerine derinden bağlı olduğunu söyleyen Özgül Özbil, “Gece gündüz demeden mücadele eden, ailesinden ve sağlığından fedakarlık yapan, örgütlü mücadelenin gücüne inanan kadınlarla birlikte çalışıyorum” dedi. Bu mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Özbil, “Ülkemizin geleceği ve partimizin iktidara gelmesi için çalışmayı sürdüreceğim” ifadeleri kullandı.

Kadınların siyasette ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Özbil, “Cumhuriyet Halk Partisi, kadın haklarına verdiği önemle bilinir. Ancak ne yazık ki Türkiye'de kadın olmak zor. Kadınların sorunlarını en iyi yine kadınlar anlar ve çözer. Bu nedenle siyasette daha fazla kadının yer alması gerekiyor” dedi. Kadın mücadelesinin en etkin şekilde CHP çatısı altında yürütülebileceğine inandığını belirtti.

Biz kadınlara büyük görevler düşüyor

Konuşmasının devamında kadınların birleşerek güçlerini birleştirmeleri gerektiğini vurgulayan Özbil, “İktidara yürüdüğümüz bu süreçte biz kadınlara büyük görevler düşüyor. Cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, ezilen, hor görülen kadınların ve çocukların sesi olmalı ve AKP'nin yanlış politikalarına karşı durmalıyız” dedi. Özbil, Odunpazarı kadınlarına güvendiğini ve birlik içinde başarıya ulaşacaklarına inandığını ifade etti.

Konuşmasını, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır” sözleriyle bitiren Özbil, “Gerçekleştirilecek kongremizin partimize hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.