Haber: Buğrahan Doğangil

TV100 isimli televizyon kanalında "Candaş Tolga ile Az Önce Konuştum" programına katılan Özgür Özel birçok açıklamada bulundu. Bu açıklamalar arasında programın moderatörü Candaş Tolga Işık'ın "Yılmaz Büyükerşen'in yeniden adaylığı için talimat verdiğiniz doğru mu?" sorusunun cevabı da vardı.

Başkan Özgür Özel; "Yılmaz Hoca'ya talimat vermek ne haddimize, öyle bir şey olmaz. Utanç duyarım bu ifadeden." diyerek Büyükerşen'e saygısını ifade etti.

özel

CHP Genel Başkanı Özel konuşmasının devamında ise;

"Ama şöyle bir şey oldu. Açıklayayım. Genç bir il başkanımız var, çok seviyorum. Beni aradı. Aynen aktarıyorum, 'Bizimkiler başvuru yapmadılar. Son gün, ne yapalım?' dedi. Ben de neden yapmadılar dedim. 'Yahu ne yapalım diye soruyorlar' şeklinde cevap verdi. Ben de dedim ki başvuruyu yapsınlar, sonrasında hep beraber oturup düşüneceğiz. Hep birlikte en doğru kararı vereceğiz. Mesele bu. Yoksa öyle talimat vermek falan doğru değil. Ben Büyükerşen'i görünce hemen elini öpüyorum. Ne talimatı!" dedi.

Özgür Özel; "Yılmaz Hoca son görüşmemizde aday olmak istiyorum demiyordu"

CHP Genel Başkanı Özel, Candaş Tolga Işık'ın Büyükerşen'in 6. dönemi için aday olması fazla değil mi minvalindeki sorusuna yanıt verdi. Özgür Özel;

"Yılmaz Hoca'yı son gördüğümde ben yeni dönemde aday olmak isrtiyorum demiyordu. Kendisi de düşünüyordu. Genç birine bırakmak lazım, bu kişi kadın olabilir mi gibi şeyler söylüyordu. Bizim arkdaşların kendi belediyeleri var ama oralar ne olur düşüncesindeydi. Yılmaz Hoca Eskişehir'e seven ve geleceğini düşünen bir perspektiften bakıyor olaya. Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'in üzerine evladı gibi titriyor. O yüzden en doğruyu yapmak istiyor." dedi.

tC-ubDdD_400x400

Özel; "Büyükerşen bozkırın ortasında bir vaha yarattı"

CHP Genel Başkanı Özel;

"Yılmaz Hoca bozkırın ortasında bir vaha yarattı. Bir mucize yarattı. Bana bir sunum geldi. İnanılmaz bir şehir manzaraları var. Bir soru soruyorlar 'Bu şehir aşağıdakilerden hangisi?' diye, işte Sydney vs. bir de baktım Eskişehir. Gözlerinize inanamıyorsunuz o sunumu görünce. Yılmaz Hoca'nın kazandırdıkları var sunumda."

masal şato

"Yılmaz Hoca adaylığını kendisiyle birlikte istişare ederiz. Şehirn yarınlarını düşünerek, Eskişehirlilerin ne düşündüğüne bakarak Yılmaz Büyükerşen'in evladı hakkında bir değerlendirme yapacağız. Eskişehir Yılmaz Hoca'nın evladı." dedi ve Eskişehir'de yine son kararın halk ve Büyükerşen'e ait olduğunu vurguladı.