En güzel kokan ve en iyi parfümleri bulmak için, güzellik editörleri, podcast yayıncıları ve mücevher tasarımcıları da dahil olmak üzere sayısız eleştirmenin bir araya geldiği parfüm önerilerini dikkat almak gerekir.

Kendinize özgü bir parfüm bulmak, en sevdiğiniz kot pantolonu giymek gibi olabilir: Yüzde yüz doğru hissettirir. İster kendi koleksiyonunuza ister bir başkasınınkine eklemek için yeni bir parfüm arıyor olun; parfüm alışverişi yapan herkes, sadece şişenin güzel görünmesinin kokunun da güzel olacağı anlamına gelmediğini bilir. En güzel kokan ve en iyi parfümleri bulmak için, güzellik editörleri, podcast yayıncıları ve mücevher tasarımcıları da dahil olmak üzere sayısız eleştirmenin bir araya geldiği parfüm önerilerini dikkat almak gerekir. Bu listede de uygun fiyatlı parfümlerden birinci sınıf kozmetik markalarının ve parfüm evlerinin klasikleşmiş kokularına kadar en güzel erkek ve kadın parfüm önerilerine ulaşacak ve kendiniz için doğru parfüm seçimini yapabileceksiniz.

Gucci Guilty Pour Femme Eau de Parfum

Üst tonlarında mandora, pembe biber; orta tonlarında leylak, sardunya yağı; baz olarak da paçuli ve kehribar taşıyor. Eleştirmenler, Gucci Guilty'yi "leylak ve menekşe dolu bir kalbe sahip" olarak tanımlıyor, ancak paçuli ve kehribarın bu karışımda gerçekten parladığını da vurgulamak gerekiyor. Bu da onu, daha eğlenceli ve çiçekli renkleri tercih edenler için harika bir seçenek haline getiriyor. Ne zaman heyecanlandığınız bir randevunuz olsa, en iyisi bu parfüm!

Tom Ford Tobacco Vanille Eau de Parfum

Bu parfüm, tütün yaprağı, vanilya ve zencefil notalarına sahip. Tüm zamanların favorisi ve kesinlikle iltifat toplayıcı olarak bir parfüm olan bu ürün, çok sakarin hissi vermeyen daha tatlı gurme notaları tercih etme eğiliminde olanlar için ideal. Gerçek Tom Ford tarzında, hem tatlıyı hem de seksiliği bir arada sunuyor. Baz formülünde vanilya, tütün ve frangipani notaları var, böylece kendinizi havalı hissettiğinizde gönül rahatlığıyla bu kokuyu tercih edebilirsiniz.

Prada Paradoxe Eau de Parfum

Bu Prada parfümünün üç özelliği var: Prada olması, şişesinin inanılmaz derecede sevimli ve benzersiz olması, ambalajının çevre dostu, yeniden doldurulabilir ve sürdürülebilir kağıttan elde edilmiş olması. Kokunun kendisine gelince, kendinizi beyaz çiçeklerle dolu bir tarlada armut yerken hayal edebiliyorsanız, bu parfümün nasıl koktuğunu hayal edebilirsiniz: Mutluluk!

Chanel Coco Mademoiselle

Chanel'in bu çok satan parfümünde sıcak, tazelik ve çiçekler buluşuyor. Baharatlı paçuli, lezzetli portakal ve gülün notaları, çok şirin olmadan nefis taze ve modern kokuyor. Bu parfüm önerisi ile bütün gün ve bütün gece iltifatlar almaya hazır olun; Chanel Coco Matmazel, narin, zarif ve harika kokuyor.

Giorgio Armani Acqua Di Gioia

Taze, havadar ve sulu - Giorgio Armani'nin bu ikonik parfümünden birkaç fıs, Akdeniz'de bir dalışa en yakın şey. Onu bir yaz kokusu olarak kullanmayı seveceksiniz; ama dürüst olmak gerekirse yıl boyunca da kazandıran bir koku. Gerçek bir taze hava soluğu olan bu koku, gereğinden çok tatlı olmadan kadınsı dokunuşlar içeriyor. İnce ama uzun ömürlü, zarif ve modern ama asla baskın değil, kısacası çok huzurlu ve canlandırıcı bir koku.

Ariana Grande Cloud

Ariana Grande'nin bu tatlı parfümünü reddetmek gerçekten de çok zor. Kesinlikle baskın ton olarak tatlı ancak hiç de mide bulandırıcı olmayan lavanta, armut, kremsi Hindistan cevizi ve vanilya-orkide karışımına sahip. Bu parfüm için "çok lezzetli kokuyor" demek bir hayli mümkün; kendinizi baştan çıkarıcı ve tatlı hissetmeye hazır olun.

Gucci Guilty Pour Femme

İkonik İtalyan moda evi, orijinal Pour Femme parfümlerinin modern bir yorumuyla köklerine geri dönüyor, ancak bu sefer biraz daha yoğun ve cesur tonlamalarla. Bir Akdeniz meyvesi olan mandora gibi önemli notalar, eğlenceli, çiçeksi bir baharat için bergamot ve pembe biber dokunuşlarıyla tamamlanıyor. Derin bir paçuli yağı tabanı, bu seksi kokunun tüm gün (veya gece) uzak bir anıda kaybolmadan kalmasını sağlıyor.

Christian Dior Eden-Roc

Güney Fransa'daki ultra lüks bir tatil yeri olan Eden-Roc'tan ilham alan bu koku, gerçek bir rüya gibi kokuyor. Havayı özetlemenin en iyi yollarından biri olan bu parfüm, adeta Akdeniz'de bir süper yatta güneşli bir gün geçirmeyi andırıyor. Taze, temiz, abartısız ama çok zarif bir koku profiline sahip.

Dolce & Gabbana Shine

Bir an önce yazın gelmesi için can atıyorsanız, Dolce & Gabbana'nın bu meyveli çiçek parfümüne bayılacaksınız. Mango ve yaseminin sulu karışımı, plajda sıcak ve güneşli günlerin özlemini gidermenize yardımcı oluyor. Bu parfümü kokladığınızda ilk olarak mangonun ve yaseminin kokusunu alıyorsunuz. Çiçekli ama yine de çok taze ve tatlı olan Dolce & Gabbana Shine, eşsiz derecede lezzetli ve tabiri caizse "mutlu" kokuyor.

Giorgio Armani My Way Eau de Parfum

Bir parfümü "öngörülemez" olarak tanımlamak tuhaf gibi gelebilir, ancak iş bu kokuya gelince tam olarak bu hissiyatı uyandırdığı kesin. Bu göz alıcı pembe ve mavi şişenin içinde sümbülteber, yasemin ve portakal çiçeğinin harika kombinasyonu var. Aynı zamanda güçlü bir portakal çiçeği kokusundan daha yumuşak bir vanilyaya dönüşerek zamanla evrimleşen My Way, bakışları üzerinize çekmek için yeter de artar bile.

Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

Derin ve iddialı bir parfüm arıyorsanız, YSL'nin bu baharatlı parfümüne bayılacaksınız. Kahve, absinthe ve portakal çiçeği notaları etrafında geliştirilen bu uzun ömürlü koku, cumartesi geceniz için mükemmel bir baştan çıkarıcıdır. Bu ürün aynı zamanda soğuk havalar için de harika. Vanilya ve kahvenin notalarını seviyorsanız bu kokunun ruh halini yükselten ve seksi aurasına hayran kalacaksınız.