Pazarlama kampanyalarının etkinliğini artırmak, daha verimli ekip süreçleri oluşturmak ve müşteri deneyiminizi geliştirmek mi istiyorsunuz? O zaman pazarlama otomasyonuna ihtiyacınız var. Çok yönlü ve kapsamlı bir konu olan pazarlama, şirketlerin can damarlarından biridir. Önemi her zaman bilinen pazarlama, son yıllarda popülaritesini daha da artırdı. Teknolojinin de gelişmesiyle pazarlama alanında başarıyı elde edebilmek için birçok farklı araç ve uygulama ortaya çıktı. Bunlardan biri de pazarlama otomasyonudur.

Pazarlama otomasyonu ekibinizi çıkmaza sokan tekrarlayan, zaman alan görevlerden arındırarak daha verimli ilerlemesini sağlar. Pazarlamacıların, müşterileriyle buluşmak için ihtiyaç duydukları kanal ve platformların sayısı arttıkça, pazarlama otomasyonu zamandan tasarruf etmek için yararlı bir fırsat sunuyor. Yüksek öncelikli projelere odaklanabilmeleri için manuel görevleri yok denecek kadar azaltmalarına olanak tanıyor.

Pazarlama Otomasyonu Nedir?

Pazarlama otomasyonu, görevlere insan katkısını azaltmak için farklı araçların ve yapay zekanın uygulanması anlamına gelir. Pazarlama otomasyonu, pazarlama görevlerini, süreçlerini ve iş akışlarını insan dokunuşuna ihtiyaç duymadan yöneten yazılım ve araçlar için kullanılan genel bir terimdir.

Üstelik pazarlama otomasyonu, çok sayıda veriye ve içgörüye erişmenizi sağlar. Müşteri bilgilerini inceleyebilir, kampanyaların performansını takip edebilir ve verilere dayanarak doğru kararlar almanızı sağlayabilir. Veriye dayalı pazarlama sizin pek de gizli olmayan silahınızdır. Pazarlama otomasyonu ve yapay zeka ile bireysel tercihler ve davranışlarla bağlantı kuran özel kampanyalar oluşturabilirsiniz. Bu kişiselleştirme daha fazla etkileşime ve satışa yol açar. Ayrıca mesajlarınızın hedef kitlenize tam doğru anda ulaşmasını sağlar. İster hoş geldiniz e-postası, ürün önerisi veya takip mesajı olsun, otomasyon hiçbir fırsatı kaçırmayacağınızı garanti eder.

Gün içinde hatta genel olarak yoğun bir iş temposuna sahip olan pazarlamacılar, birçok önemli kararla karşı karşıya kalırlar. Pazarlamacılar, basit, tekrarlanan etkinlikleri gerçekleştirmek için pazarlama otomasyon yazılımından yararlanarak, daha önemli ve zaman alıcı önceliklere odaklanmak için zaman kazanabilirler. Bu yalnızca bireysel pazarlamacılara veya pazarlama ekiplerine fayda sağlamaz; aynı zamanda tüm kuruluş genelinde verimliliğin en üst düzeye çıkarılmasına ve sonuçta işletmenizin kârlılığının artmasına yardımcı olur.

Pazarlama otomasyonu işletmelere aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli şekillerde yardımcı olabilir:


 

·         Pazarlama ekibi süreçlerini hızlandırarak zamandan tasarruf sağlar.

·         Ekip ve bireysel verimliliğin artırılması.

·         Potansiyel müşterilerle ilişkiler oluşturmak ve beslemek.

·         Müşteri deneyiminin ve elde tutulmasının iyileştirilmesi.

·         İşletme maliyetlerinin azaltılması.

E-posta pazarlama kampanyalarından potansiyel müşteri segmentasyonuna kadar pazarlama otomasyonu, daha iyi bir müşteri deneyimi sunmak için iş süreçlerini basitleştirir.

Pazarlama Otomasyonu CRM ile Aynı mı?

Pazarlama otomasyonu ve müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımı birbiriyle yakından ilişkili olsa da aynı şey değildir. İkisi farklı amaçlara hizmet eder; ancak birlikte doğru kullanıldıklarında müşteri yolculuğunuzu güçlendiren son derece tamamlayıcı araçlar olabilirler.

Pazarlama otomasyonu, pazarlamayla ilgili görevlerin otomatikleştirilmesine ve optimize edilmesine odaklanırken, CRM yazılımı öncelikle satış ve müşteri hizmetleri ekiplerinizin çabalarını desteklemek için kullanılır.

CRM'niz, müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize, onlar hakkındaki bilgiler, satın alma faaliyetleri ve herhangi bir etkileşim veya satış aramasından alınan notlar gibi veriler için bir yuva sağlar. Satış, hizmet ve pazarlama ekiplerinizin satış hunisi genelinde müşteri ilişkilerini denetlemesi için tek bir gerçek kaynak sağlar. Bu, pazarlama otomasyonu iş akışlarından ayrıdır; ancak her ikisi de, müşteri verilerine dayalı olarak pazarlama çalışmalarınızı optimize etmek için entegre edilebilir.

Pazarlama Otomasyonu Ne İşe Yarar?

Pazarlama otomasyonu, işletmelerin pazarlama stratejilerini ve kampanyalarını optimize etmelerini sağlar ve pazarlama iş akışlarını otomatikleştirerek potansiyel müşteri yaratmaya ve teşvik etmeye katkıda bulunur. Bir pazarlama otomasyon platformuyla, manuel çaba harcamadan daha kişiselleştirilmiş bir müşteri deneyimi yaratabilirsiniz.

İster e-posta alışverişi, ister web sitesi ziyareti, ister sosyal medya etkileşimi olsun, müşterilerle veya potansiyel potansiyel müşterilerle olan her etkileşimin size o kişi hakkında veri sağlar. Pazarlama otomasyon platformları yalnızca bu verileri depolamaz; onu analiz ederler ve sonra onu iyi bir şekilde kullanırlar. Pazarlama otomasyon yazılımıyla potansiyel müşterilerinizi ilgi alanı veya davranış gibi belirli kriterlere göre segmentlere ayırabilirsiniz.

Ardından, farklı tetikleyici etkinliklere, eylemlere veya müşteri yolculuğu aşamalarına göre bu potansiyel müşterilere otomatik olarak özelleştirilmiş mesajlar sunacak kampanyalar oluşturabilirsiniz . Önceden yapılandırılmış şablonlara dayalı iş akışları oluşturabilir veya bunları özel ihtiyaçlarınıza göre sıfırdan oluşturabilirsiniz.

Pazarlama Otomasyonu Örnekleri

Farklı pazarlama otomasyonu iş akışlarına ilişkin birkaç hızlı örneği ele alalım.

Hatırlatma ve Yeniden Etkileşim E-postaları

Bir markadan cilt bakım ürünü satın alıyorsunuz. Müşteri verilerine dayanarak şirket, çoğu müşterinin ürününün üç ay içinde tükeneceğini biliyor. Bu nedenle, sizi yeni bir ürün satın almaya teşvik etmek amacıyla, satın alma işleminizden yaklaşık üç ay sonra size otomatik olarak bir e-posta göndermek için pazarlama otomasyonunu kullanır.

Geri Bildirim Anketleri

Bir teknoloji markasının düzenlediği bir web seminerine katılıyorsunuz. Web semineri bittiğinde, deneyiminizi değerlendirmenizi ve geri bildirimde bulunmanızı isteyen bir anket içeren otomatik bir e-posta alırsınız. Daha sonra bu veriler şirkete iletilir.

Teklifler ve Fırsatlar

Bir marka aracılığıyla bir sadakat programına kaydolursunuz. Yeni müşteri olduğunuzda anında %15 indirim teklifini içeren bir SMS alırsınız.

İlk Katılım Bilgileri

Yeni bir hizmete kaydolursunuz. Birkaç gün içinde, yeni bir kullanıcı olarak hizmeti en iyi şekilde nasıl kullanacağınıza ilişkin ipuçları sunan bir e-posta alırsınız.

Otomasyon Araçlarıyla Pazarlama Stratejinizi Geliştirin

Pazarlama otomasyonu ile pazarlama çalışmalarınızı optimize edebilir ve ekibinize zaman kazandırabilirsiniz. Ancak daha da önemlisi, pazarlama otomasyonu, potansiyel müşterileri potansiyel müşterilere ve müşteri adaylarını da sadık müşterilere dönüştürecek kusursuz, keyifli bir müşteri deneyimi yaratmanıza yardımcı olabilir.

Güvenli Pazarlama

OTP(One Time Password), belirli bir kullanım süresi olan Tek Kullanımlık Şifre anlamına geliyor. Kullanıcıların güvenliğini düşünen bir sistem olan OTP ile müşterilerinizin güvenliğini ilk sırada tutarak onlarla iletişime geçebilirsiniz. Tek kullanımlık şifre, kullanıcı oturum açmayı denedikten sonra kullanıcıya ait olduğu bilinen bir cihaza gönderilen, otomatik olarak oluşturulan bir koddur. Kimlik doğrulaması yapmak için genellikle kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilen kodu girmeleri gerekir. Değişmeyen geleneksel şifrelerin aksine, tek kullanımlık şifre, genellikle 3 dakika gibi belirli bir süre içinde yalnızca tek kullanım için geçerlidir.

E-posta OTP yöntemi, kayıtlı e-posta adresine gönderilen tek kullanımlık parolayı (OTP) kullanarak kimlik doğrulaması yapmanızı sağlar. Herhangi bir cihazda kimlik doğrulaması yapmaya çalıştığınızda, sunucu OTP ile birlikte kayıtlı e-posta adresine bir e-posta gönderir. Bu OTP'yi kısa bir zaman dilimi içinde tek bir kimlik doğrulama için kullanabilirsiniz.

İşletmeniz İçin Doğru Pazarlama Otomasyon Aracını Seçmenin Önemi

Pazarlama otomasyonunu pazarlama stratejinize uygulamak için amaçlarınızı ve hedeflerinizi tanımlamanız, işletmeniz için doğru pazarlama otomasyonu aracını seçmeniz ve pazarlama otomasyonunu genel pazarlama stratejinize entegre edecek bir plan geliştirmeniz gerekir. Amaçlar ve hedefler, potansiyel müşteri yaratmayı iyileştirmeyi, müşteri katılımını artırmayı veya manuel görevleri azaltmayı içerebilir. Bir pazarlama otomasyon aracı seçerken kullanım kolaylığı, diğer sistemlerle entegrasyon ve fiyatlandırma gibi faktörlerin dikkate alınması önemlidir. İşletmeniz için doğru çözümü bulmak sizi çok hızlı şekilde başarıya taşıyacaktır.

SmartMessage, müşterileri her şeyin merkezinde tutan pratik süreçlerle tüm şirketinize entegre dijital pazarlama stratejileri sunar. Büyüme odaklı pazarlama stratejilerinizi, kanunlara uygun bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için sizi destekler. Pazarlama otomasyonunda en iyisi SmartMessage Journey Manager ile pazarlama süreçlerini hiç olmadığı kadar pratik ve verimli hale getirebilirsiniz. Verilerle zenginleştirilmiş kampanyalar, geri dönüşler ve içgörüler sayesinde çok kısa sürede yükselişe geçeceksiniz.