Eskişehir Haber26 ailesi büyümeye devam ediyor. Genç Diyetisyen Rabia Yücel, köşe yazılarıyla Eskişehir Haber26'da okurlarıyla buluşacak.

RABİA YÜCEL'İ TANIYALIM

24 yaşındayım. Eskişehir’de yaşıyorum. Eskişehir Fatih Anadolu Lisesinden 2017 yılında mezun oldum. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 2023 yılında mezun oldum.  İstanbul Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünde devam eden bir eğitimim var. Lisans dönemim süresince Hacettepe Üniversitesi MEDİCLUB öğrenci topluluğunda yönetim kurulunda görev aldım.

BiAraştırmaBiSunum topluluğunda üniversite temsilciliği yaptım. 2021 yılında mülteci ve yerel halkın sağlık okur yazarlığını arttırmayı hedefleyen REACH projesinde anketör olarak görev aldım. İçinde bulunduğum bu faaliyetler insanların sağlık okuryazarlığı hakkındaki eksikliklerini görmemi ve onlara bu konularda nasıl yaklaşmam gerektiği hakkında deneyim sağladı. Sağlık okuryazarlığını arttırmak, insanlara yardımcı olabilmek için kariyer hayatıma başlamak istiyorum.

Birçok farklı kurumda staj yapma deneyimim oldu. Bunlardan bahsedecek olursam ilk olarak Ekişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümünde Uzman Diyetisyen Şenol Yıldız’ın yanında, Eskişehir Şehir Hastanesi Obezite Merkezi ve Beslenme Diyet Bölümünde, Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünde, Hacettepe Erişkin Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünde, Ankara Gülveren Aile Sağlığı Merkezi Toplum Beslenmesinde, Hacettepe Öğrenci Kafeteryası ve Hacettepe Öğretim Üyeleri Kafeteryasında mutfakta staj yaptım. E-bebek Emzirme Destek Projesinde Emzirme Destek Elçisi olarak çalıştım.

Mesleğimde kendimi geliştirebilmek adına kurs ve eğitimler aldım. Bunlar, Türkiye Diyetisyenler Derneği tarafından düzenlenen ‘’Klinik Nütrisyon’’ ve ‘’Diyetisyenlik Mesleğinde Dijitalleşme’’ eğitimleri, Alfa Etkinlik tarafından düzenlenen ‘’Hastalıklarda Beslenme Zirvesi’’.