Seyahat için her açıdan pratik bir ulaşım noktasında yer alan Rize ile her zaman Karadeniz bölgesinin yarısı keşfedilmiş bir şehri olarak kabul ediliyor. Araç kiralama hizmetlerinden faydalanılarak çok kısa sürede bulunulan noktadan Rize’ye varış mümkündür. Hem ulaşım açısından hem hijyen açısından hem de diğer tüm açılardan ele alındığında bu noktaya varmak için en uygun ulaşım ağı araç kiralama hizmetinden faydalanmak olacaktır. Uçakla yolculuk yapıldığı zaman bile Rize havalimanı araç kiralama hizmetinden yararlanarak havalimanından ilin iç kısımlarına varış mümkündür. Toplu taşıma kullanmak istemeyenler ve özellikle de kendi aracı bulunmayanlar için Rize havalimanı araç kiralama hizmeti tam anlamıyla bir pratiklik sunmaktadır. 7 gün 24 saat boyunca bu hizmetlerden faydalanmak da mümkündür. Aynı zamanda bölgeye varıldığı takdirde birbirinden şık ve yıldızı hak eden lüks Rize otelleri misafirlerini karşılar. Her alternatifi bünyesinde barındırmakta olan Rize otelleri sayesinde konaklama imkanları her geçen gün artış göstermektedir. Gitmek isteyen herkes çok rahat ve konforlu bir şekilde araç kiralayarak şehre varış yapabilir ve en uygun ve lüks otellerde konaklama imkanı elde edebilir.

Rize Yaylaları

Rize denildiği zaman akla ilk gelen ve mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında yaylalar yer almaktadır. Temiz doğa kokusunun yer aldığı, yeşilin her tonuyla misafirlerini ağırlayan yaylaların en başında ise Ayder Yaylası gelmektedir. Birbirinden farklı yeşil tonların birleştiği nokta her gelende hayranlık uyandırmaktadır. Açık yeşil tondan koyu yeşil tona varana dek güzelliğiyle ve manzaralarıyla göz kamaştırıyor. Yüksek rakımı sebebiyle özellikle geceleri soğuğu iliklere kadar hissettiren Ayder Yaylası Rize’ye gidildiği zaman mutlaka gezilmesi  ve görülmesi gereken yerler arasındadır. Hem çeşitli çiçekleriyle hem de mis gibi kokan ballarıyla da meşhur olan bir yerdir. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramakta olan Ayder Yaylası endemik bitki türlerine de sahiptir. Karadeniz’in muhteşem manzarasına eşlik etmenizi sağlayan Rize Ayder yaylası kış mevsiminde ise eşsiz kar manzaralarını büyüleyici şekilde sunar. Her nefesinde şifa saklı olan Ayder yaylası ücretsiz şekilde girişe açıktır. Bu yaylaya çıkmak için var olan otobüs seferleri ya da klasik ulaşım araçlarını ve sistemlerini kullanmak mümkündür. Ancak hem kişisel olarak daha konforlu bir yolculuk yapmak hem de istenilen saatte varmak için araç kiralama yöntemlerinden faydalanılabilir.

Rize Çamlıhemşin

Rize denildiği zaman akla ilk gelen sahalardan biri de Çamlıhemşin ilçesidir. Doğa manzaralarıyla, ormanları ile, birbirinden enfes yiyecekleriyle, mis gibi oksijen dolu havasıyla adından söz ettirmektedir. Karadeniz’de doğa turları yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler için tam anlamıyla ideal bir destinasyon olarak kabul edilir. Yaz kış fark etmeksizin gidilmeye uygun olan Çamlıhemşin serin akan sularıyla, çeşitli çiçek ve gülleriyle, yemyeşil doğa manzaralarıyla, zengin bitki çeşitliliğiyle Karadeniz’de mutlaka uğramadan geçilmemesi gereken noktalardan birisidir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Rize Çamlıhemşin, yayla hayatını denemek isteyenler için de ideal bir tercihtir. En meşhur alanlarından biri ise Gelin Tülü şelalesi ve yayla evleridir. Evlerin yanlarında şırıl şırıl akan dereler ise temiz suyun geldiği noktayı gösterir. Sürekli yağış alan bir noktadır. Buna istinaden yağıştan hoşlanmayanlar ve daha rahat gezmek isteyenler için ilkbahar ve yaz mevsimleri ziyaret için en ideal mevsimlerdir.

Rize Doğası ve Yeşili

Genellikle Karadeniz denildiği zaman akla ilk olarak Rize gelir. Rize denildiği zaman ise bolca yeşillik ve sakin, huzurlu, serin ve mis kokulu yayla hayatı gelir. Rize yeşilden ve doğadan ayrılmaz biz bütün gibidir. Yeşilin her tonunu rahatlıkla görebileceğiniz Rize’de en meşhur ilçe Çamlıhemşin ilçesidir. En meşhur yayla da Ayder yaylasıdır. Doğal bir tatil yapmak isteyenler için çok daha ideal bir destinasyondur. Aynı zamanda çay toplama dönemlerinde çok daha keyifli anlara tanık olmak mümkündür. Rize’nin olmazsa olmazları arasında elbette çay yer alır. Siyah çayın hem üretiminde hem de tüketiminde her zaman öncü şehir olarak listelerin başında yer alır. Rize’yi merkezi dahil olmak üzere 2 3 günde gezmek mümkündür.  Herhangi bir sorun yaşamadan, özelikle de araç kiralayarak çok daha pratik şekilde gerek şehir merkezini gerek ilçelerini gerekse yaylalarını gezme imkanı vardır. Müze kartlar ile tüm müze ve ören yerlerini ücretsiz şekilde ziyaret etmek mümkündür.

Rize Yöresel Lezzetleri

Rize yöresel yemekler ve lezzetler açısından da oldukça zengin bir şehirdir. Özellikle de kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve uzayan peyniri ile dikkat çeken muhlama, tadanların bir daha tatmak istediği bir lezzettir. Özel tereyağı, özel mısır unu ve özel peynir kullanılarak yapılan bu leziz yiyecek her öğünde tüketime uygundur. Aynı zamanda turşu kavurması da sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Lahana ile yapılan tüm yemek çeşitleri ve dolması da Rize mutfağına özgüdür. Hamsili pilav, Laz böreği, mısır unu ekmeği, hamsiliko, süt helvası, pepeçura ve pekmezli kabak tatlısı da tam anlamıyla yöreye hitap etmektedir. Bu leziz yemekleri şehir merkezi ve ilçelerdeki yerel restoranlarda tadabilmek mümkündür.