Bamya Tohumunun Faydaları

İlk olarak bamya tohumu nedir onu öğrenmek lazım. Bamya hotumu aslında adından da anlayabileceğiniz gibi bamya bitkisinin içindeki çekirdeğinin ortaya çıkarılarak kurutulması sonucunda elde ediliyor. Bamya tohumunun tam olarak üretmek için bunun eğitimini almanız veya üreten bir kişiyi/çiftliği ziyaret etmeniz gerekiyor. Bamya tohumunun faydalarını görmek istiyorsanız doğru bir çıkarma ve kurutma işlemi yapmak zorundasınız. Tohumun kalitesini belirleyen ise çekirdeğe varana kadarki yapılan işlemler oluyor.

Kalsiyum, demir, potasyum ve çinko gibi minerallerin yanı sıra B ve C vitaminlerini de içinde barındıran bamya tohumu, kan şekerini dengeleyerek diyabet rahatsızlığı olan kişilerin şekerini düzenliyor.
Ayrıca diyabete yakalanma riskini de aldığı vitamin ve mineraller sayesinde en aza indiriyor.
Kolesterol hastaları için de bulunmaz nimetlerden biri oluyor. Bamya tohumu kötü kolesterolün düşmesini de sağlıyor.
Bağışıklık sisteminiz zayıf ve en ufak bir iklim değişikliğinde anında hastalanıyorsanız bamya tohumu burada sizin de işinize yarıyor. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi tüm rahatsızlıklarınıza şifa oluyor. Ayrıca sadece bunlar değil kolon kanseri gibi büyük hastalıklara da korucuyu bir kalkan oluşturuyor.
Vücudun herhangi bir yerinde tümör oluşmasını engelliyor veya oluşan tümör ile mücadele ediyor.
Hazımsızlık çekenlerin ilk aklına gelenlerden biri bamya tohumudur. Bamya tohumunun faydaları arasında bir de hazımsızlık sorununa çözüm yatıyor.
Kilo vermek isteyenlerin ilk düşündüğü şey günde uzun süre bir şey yememek oluyor. Bamya tohumu lifli bir yapıya sahip olduğu için sizi gün içinde tok tutacaktır.
Sinir ve stresten dolayı yaşanan uykusuzluk sorunlarını da gideriyor. Beyni ve sinir sistemini rahatlatan bir yapıya sahip.
Kronik rahatsızlık olan bilinen astım ve bronşitin tedavisinde olumlu etki yarattığı gözlemlenmiştir.

Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?

Bamya tohumunun faydalarını üstte okuduğunuzda hemen denemek isteyebilirsiniz. Fakat yalnızca doğru bir kullanım ile sağlıklı dönüşler alabilirsiniz. Peki bamya tohumu nasıl kullanılır?

Açıkçası bamya tohumu kullanım şekilleri arasında 2 – 3 alternatif yatıyor. Bamya tohumunu günlük olarak tane halinde yutanlar mevcut. Sabahları kalktığınızda işe gitmeden önce birkaç tane alabilirsiniz. Diğer bir kullanım şekli ise kahve gibi demleyerek içmek oluyor. Kahve çekirdeğini çeker gibi bamya tohumlarını da çekerek toz haline getirdikten sonra french press ile demleyip içebilirsiniz. Ayrıca akşam vakitlerinde özellikle yatmadan önce orta sıcaklıkta mümkünse ılık sayılacak bir derecede kâsenin içine 10 adet bamya tohumu atıp bırakabilir, sabah uyandığınızda bu suyu içebilirsiniz. Son kullanım şekli ise bamya tohumu kürü yaparak kullanmanız olacaktır. Bamya tohumu kürü için gereken malzemeler; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı bal ve kahve gibi çekilmiş 9 – 10 adet bamya tohumu olacaktır. Bu üç malzemeyi karıştırın ve macun kıvamına getirin. Bu muhteşem ötesi karışımdan her gün düzenli olarak bir çay veya bir tatlı kaşığı kadar tüketebilirsiniz. 1 hafta düzenli kullan – 10 gün ara ver taktiği ile bamya tohumu kürünü kullanabilirsiniz.

Bamya tohumu faydaları her ne kadar fazla olsa da sizin bünyenize göre yan etki yapabilir. Bu yüzden kullanmadan önce mutlaka bir doktora görünmeli ve gerekiyorsa alerji testi yaptırmalısınız.