Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'de teknik direktörlük yapan başarılı isim Kerem Erdem yaz döneminde Eskişehir Haber26 canlı yayınına katılmıştı ve Eskişehir'de amatör futbol ile ilgili görüşlerini aktarmıştı. Genç ve başarılı bir teknik adam olan Kerem Erdem geçtiğimiz sezonlarda Eskişehir Demirspor ile Süper Amatör'de normal sezonu şampiyon tamamlamış ve Bilecik'te Bozüyük Vitrayı da BAL'a çıkarmanın kıyısından dönmüştü. Bu sezon başında bir kulüp ile anlaşma sağlamayan Kerem Erdem, Eskişehir'de BAL ve SAL maçlarını yakından takip ediyor.

Eskişehir Haber26 ekibi olarak Eskişehir Süper Amatör'ün 3. haftası geride kalmışken, Bölgesel Amatör'de ise 7. haftayı geride bıraktığımız dönemde, Kerem Erdem'den sezon başı için lig ile ilgili görüşlerini aldık. Kerem Erdem;

" BAL'da Eskişehirspor doğal olarak şampiyonluğa oynuyor. Ben de tüm Eskişehirli futbolseverler gibi Eskişehirspor'umuzun bu ligden çıkmasını canı gönülden istiyorum. Eskişehirspor 7. haftayı zirvede geçti. Puan olarak iyi durumda ve devreye kadar diğer maçlarını kazanırsa çok rahatlayacak. Eskişehir'in diğer ekipleri Demirspor ve Yunusemre'nin Eskişehirspor'a yardımcı olması lazım. İki takım en azından devrede takviyeler yaparak Eskişehirspor'a yardımcı olacak seviyeye gelmeli. Elbette imkanlar doğrultusunda.

Süper Amatör'de ise sezon yeni başladı sayılır.  İlk 3 hafta geride kalırken ilçe takımlarının lige büyük renk kattıgını çok net şekilde görüyoruz. Lige hedefli başlayan takımlar skor almalarına rağmen form ve oyun olarak inişli çıkışlı grafikler çiziyor gibi görünüyor. Tabii ki bu takımların her geçen hafta üstüne koyarak gidecekleri beklentisindeyim. Bu beklenti sezon başında sporseverleri stadyumlara çekiyor.

Geçmişte görmediğimiz derecede renkli görüntülere sahne olan SAL'da geçmişte yaşanmayan tribün şovları bu ligde nasıl bir hareket geldiğinin de göstergesi gibi. Aynı zamanda kurulan takımlar ve yapılan transferler de ligi güçlü kılıyor. Fakat ilk üç hafta itibariyle sahada oynanan oyunların sporseverleri ne kadar tatmin ettiği ise tartışılır. Umarım bundan sonra kaliteli oyunculara sahip hedefli takımların ağırlıklarını sahaya yansıtarak göze hoş gelen oyun oynayarak, seyir zevkini arttırmaları temennisindeyim. Kıran kırana ve herkesin sonucunu merak edeceği maçların daha sık olması olmasını diliyorum ve tüm ekiplere, futbolculara, teknik adamlara başarılar diliyorum." diyerek hem BAL hem de Eskişehir SAL ile ilgili kısaca görüşlerini paylaştı.