Yapay Zeka teknolojisi, geçtiğimiz yıllarda haritalarla sınırlı kalmayıp Türkiye'nin şehir isimlerini değiştirerek çarpıcı ve eğlenceli bir olaya daha imza attı. Son 1 yıl içerisinde hem iş hem de eğlence sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan bu teknoloji, bir sosyal medya kullanıcısının isteği üzerine Türkiye'nin farklı şehirlerine yeni isimler verdi.

Yapay Zeka Göz Kamaştırıyor

Yapay zekanın kabiliyetlerini merak eden bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekadan Türkiye'deki şehirlerin isimlerini yeniden adlandırmasını talep etti. İstanbul için 'İstarmoni', Ankara için 'Atatürk' isimlerini seçen yapay zeka, Samsun'u ise oldukça ilginç bir isim olan 'Samsara' olarak adlandırdı. Bu ilginç ve sıra dışı isimler, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir merakla karşılandı.

Sosyal Medya Yapay Zeka'ya Bayıldı!

Bu ilginç ve sıra dışı isimlerin paylaşılması, sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük beğeni topladı. Kısa süre içinde viral olan paylaşım, binlerce yorum ve beğeninin yanı sıra geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tam not aldı. Paylaşımın popülerliği, yapay zekanın sıra dışı yaratıcılığı konusunda bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapay zeka Eskişehir’e ‘Modern’ ismini verdi