2024 yerel seçimleri yaklaşırken muhtar adayları da adaylıklarını açıklamaya devam ediyor. Sedat Dedebağı, 21 bin 460 seçmenin olduğu Odunpazarı ilçesine bağlı 71 Evler Mahallesi'nden muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Çok sayıda mahalle sakininin katıldığı adaylık açıklamasında Sedat Dedebağı, şu açıklamalarda bulundu;

"Selamünaleyküm. Saygıdeğer 71 Evler Mahallesi sakinleri, hanımefendiler, beyefendiler, siyasi parti temsilcilerimiz, STK başkanlarımız ve basınımızın güzide temsilcileri, bizleri bu mutlu ve bir o kadar da heyecanlı günümüzde yalnız bırakmayıp uzaktan, yakından davetimize icap edip geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Konuşmama geçmeden önce kısaca kendimi tanıtmak istiyorum.

Ben Sedat Dedebağı 1970 Sivrihisar Nasrettin Hoca Mahallesi doğumluyum. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlk ve orta öğrenimimi köyümde tamamladıktan sonra lise eğitimimi Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladım. Uzun yıllar toprak holding bünyesinde çalıştım. Daha sonra Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nde çalışmaya başladım ve buradan emekli oldum.

Saygıdeğer kardeşlerim, abilerim, ablalarım ve sevgili gençler bugün burada toplanmamızın sebebi mahalle halkımız ile yapmış olduğumuz yoğun istişareler sonucu gerek telefon yoluyla gerekse yüz yüze yapılan görüşmelerde herkesin ortak olduğu bir karar çıkmıştır. O karar ise Hannibal Barca'nın dediği gibi, “Ya yeni bir yol bulacağız, yada yeni bir yol açacağız” dedik ve 71 Evler Mahallesi muhtar adayı olarak sizlerin karşısına çıkarak ve kamuoyuna deklare ederek resmen adaylığımızı ilan ediyoruz. Rabbim mahcup etmesin.

Şimdi sizlerin de yüksek müsaadelerinizle birbirinden değerli aza arkadaşlarımı tanıtmak istiyorum; Erhan Ulukan Beylikova. Kerim Örz Erzurum. Ramazan Güç Emirdağ. Afer Gürüp Kayakent. Özkan Özcan Niğde. Ali Balcı Çifteler. Hüseyin Daşkır Mihalıççık. Emin Dönmez Konya Yunak.

Saygıdeğer kardeşlerimiz. Bizler sadece aday olmak için yola çıkmadık. Halka hizmet, hakka hizmettir, düsturundan yola çıkarak adalet ve liyakat ile devlet adabı içinde mahallemize en iyisini nasıl yapabiliriz düşüncesi ve mahallemize olan sevgimiz bizleri sizlerin karşısına getirmiştir. Şunu da açık yüreklilikle ve samimiyetle söyleyebilirim ki ben ve ekibim aday olurken hiçbir yerden icazet almadık. Sadece 71 Evler Mahallesi halkının hizmetkarı olmak için kendimizi sizlere emanet ederek sizlerden icazet istedik ve hür vicdanlara teslim ettik.

71 Evler mahallemizde yaşamakta olan her biri ayrı ayrı güzel 81 ilimizden gelen vatandaşlarımızın Eskişehir’imizin her biri ayrı güzellikler barındıran 14 ilçe ve 539 mahallesinden gelerek mahallemizde ikamet eden tüm kardeşlerimizin oyuna ve teveccühüne talip olduk. Bizler kim kimin hakkında, ne dediği ve neyi yaptığı ile değil neyi daha iyi ve daha güzel yapabiliriz onun arayışında olmak için ben yaptım oldu anlayışıyla değil, mahallemiz için en iyisi ve en güzel olanının ne olduğunu fikir alışverişi ve ortak akıl araştırmaları istişareler sonucunda ulaşılabilen bilgiler ışığında hizmetimize yoğunlaşmak için yola çıktık.

Yıllar içinde biriktirdiğimiz tecrübelerimiz doğrultusunda devletimizin resmi kurumları ile yerel yönetimler ve ilgili daire başkanlıkları ve iştirakleri ile görüşmeler, resmi yazışmalar yolu ile mahallemize getirilebilecek olan hizmetlere odaklanmak için yola çıktık. Allah nasip eder ve sizlerin teveccühüyle seçilmemiz halinde 71 Evler Mahallesi'nde 21 bin 460 seçmenin herkesin ve her kesimin sesi olacağız. Yılmadan, yıkılmadan ve yorulmadan çalışacağız. Zira mahallemiz sakinleri bizlerin her şart altında ismimizin önünde bir ünvan olmadan da nasıl çalıştığımızı vatandaşımıza bir dokunuş en ufak bir yardım konusunda nasıl mücadele verdiğimize şahittir. Unutmayalım ki muhtar mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli ve ayağıdır. Muhtarlığı sadece ilmühaber alınan, kayıt yapılan, yardım dağıtılan yer olmaktan çıkartmak ve daha işlevsel hale getirmekte bizlere nasip olacaktır.

Muhtarlık, en ücra köşede bile oturan vatandaşımıza devletimizin müşfik elini ve tatlı dilini ulaştıran, devletimizin gülen yüz ve temsilcileridir. Mahallemiz için ben ve ekibimin bir hayali var. Devletimizin belediyeler, iştirakleri ve bağışçıları ile yemyeşil ağaçlandırılması ve peyzajları yapılmış spor alanları, sosyal donatıları olan, asayiş ve güvenlik kaygılarının olmadığı bir mahalle halkımız tarafından ikamet için en çok tercih edilen bir mahalle olma hayalimizdir. Ben ve ekibim bu yolda gece gündüz mücadele edeceğiz. Unutmayalım inanmak demek, başarmak demektir. Başarmak demek, çalışmak demektir. Çalışan başarır, çalışan kazanır. Çıkmış olduğumuz bu yolda kendimize olan inancımızda, güvenimiz de tamdır.

Biz bu göreve ehil olduğumuza inanıyoruz. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin dediği gibi, "Hak şerleri hayreyler. Zannetme ki gayreyler. Arif anı seyreyler. Mevla görelim neyler. Neylerse güzel eyler. Bu güzel hafta sonu tatilinizde bizleri yalnız bırakmayan ve destek veren tüm arkadaş, eş dost ve sevgili mahalle halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Allah'a emanet olun."