Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, kazan başına geçerek kadınlarla birlikte pekmez kaynattı. 

Şenlikte pancardan pekmeze uzanan yolculuğun her adımını izleme ve deneyimleme şansı bulan katılımcılar aynı zamanda taze yapılan pekmezi, köy fırınında pişmiş pancarı, kök fırınında pişmiş kara kabak tatlısını tadımladılar. 

Etkinlik boyunca köy fırınında ekşi mayalı köy ekmeği, muhacır kırması, patates, kara kabak ve pancar pişirildi. Taşlık Çiftlik Köyde yetiştirilen ürünlerin reçeli, turşusu, pekmezi, kahvaltılık soslarının ve köy fırınında pişirilen ekşi mayalı köy ekmeğinin satışı gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde yerel bir müzik grubunun ateş başındaki müzik dinletisinin ardından misafirlere pekmezli süt ikramı yapıldı ve etkinlik sona erdi. 

Pekmez Şenliği Etkinliği ile ilgili açıklama yapan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, “Sonbahar sonu ve kışın başlarında yapılması uygun olan pancar pekmezi özellikle kış aylarında sağlığımızı korumak, bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için doğal bir besin kaynağıdır. İlçemiz muhacır köylerinde kadınlarımız kışa girerken mutlaka pekmezini kaynatır. Bizler de bu yıl yeni hizmete açtığımız proje alanımız Taşlık Çiftlik Köyde Pekmez Şenliği gerçekleştirdik. Pancarların tarladan sökülmesinden, temizlenmesine, doğranmasına ve kademeli olarak kaynatılmasına kadar bizlere destek olan meclis üyelerimize, Başkan Yardımcımız Mesut Atlı’ya, Ayvalılı, Cevizlili, Çukurcalı ablalarımıza, gece boyu nöbet tutan emek veren tüm personelimize, katılımlarıyla bizi onurlandıran tüm hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.