Günümüzde birçok evi işgal eden minik sinekler, hane halkını çileden çıkarıyor. Ancak endişe etmeyin, bu küçük belaları elle müdahale etmek yerine oldukça pratik yöntemlerle evinizden çıkarabilirsiniz. Peki, evlerde bu minik sineklerin artmasının sebepleri neler? Elimizden geldiğince bu can sıkıcı durumu nasıl engelleyebiliriz? İşte doğal çözüm önerileri...

Evlerdeki Minik Sinekler Neden Artar?

Soğuk hava nedeniyle dışarıda yaşam sürelerini sürdüremeyen birçok sinek türü, evlerimize sızmaya başlar. Bunun yanı sıra, dışarıda unutulan meyve ve sebzeler veya düzenli temizliği yapılamayan mutfak ve banyolar sinek popülasyonunu artıran diğer etkenlerdendir.

Atıkların zamanında kaldırılamaması, nemli ve sıcak hava koşulları, düzensiz temizlik bu minik sineklerin artmasında en büyük etkiye sahiptir.

Ancak bazen, ev temizliği ne kadar dikkatli ve düzenli yapılırsa yapılsın, bu uçucular kaçınılmaz bir şekilde ortaya çıkar. Bu durum genellikle, sineklerin daha önce evinize yerleşip yumurtalarını bırakmasından kaynaklanır. 

Evlerdeki Minik Sinekler Nasıl Yok Edilir?

ŞEKERLİ SU:

Gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Sineklerin şeker sevgisi hepimizce bilinir. Hem kokusu hem de tadını sevdikleri için bu karışıma karşı koyamazlar. Bu nedenle, evinizde bu küçük belalar gördüğünüzde sıcak su kaynatın. Ardından 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı soğumaya bırakıp evinizin çeşitli kısımlarına yerleştirin. Şekerli su soğudukça, sinekler bu tuzağa düşer ve siz de bu beladan kurtulur oluyorsunuz.

KOLİ BANTI:

Gerekli malzemeler: Bant, şekerli su ve sarı kağıt

Yapılışı:

Bu yöntemde ilk yapmanız gereken, şekerli suyu kağıda dökmektir. Şekerin cazip kokusu ve tadı, sinekleri etkileyerek kağıda yönelmelerini sağlar. Bant sineklerin kağıda yapışmasını sağlar. Bu şekilde sineklerden hiç çaba sarf etmeden kurtulabilirsiniz.