Tarihle adeta iç içe olan Sivas ilimiz, kültürüyle ve zengin mimarisiyle bilinir. Kendine has dini ve etnik kimliği, onu medeniyetler beşiği olarak nitelendirir. İç ve dış turistlerin tercih ederek ziyaret ettiği Sivas, bu özel konumuyla turizme büyük katkı sağlar. Bu ilimizde ekonomi, çoğunlukla tarım ve sanayi üzerine yoğunlaşmıştır. Ayrıca ulaşım olanakları sayesinde hem yerel halka hem de ziyaretçilere rahat bir ulaşım sağlar.

Kültürel zenginliklerin ön planda olduğu Sivas, coğrafi özellikleri sayesinde kış turizmi için de ideal bir destinasyon olma özelliği taşır. İldeki yüksek yükselti sebebiyle büyük bir bölümü dağlık alandan oluşuyor. Bu durum, yerel halkın geçimini büyük ölçüde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla ve tarımla sağlamasında önemli bir etkendir. Sivas'ın merkezi ilçelerinde yer alan yoğun sanayi kuruluşları ise istihdam açısından büyük önem taşır. Tarihin derin izlerini üzerinde taşıyan Sivas, yüzyıllar boyunca çeşitli devletlere başkentlik yapmıştır.

Sivas'ın kaç ilçesi var?

Geniş toprakları sayesinde tam sekiz farklı ile komşu olan Sivas'da 16 ilçe vardır.

Sivas ilçe isimleri nedir?

1: Akıncılar
2: Altınyayla
3: Divriği
4: Doğanşar
5: Gemerek
6: Gölova
7: Gürün
8: Hafik
9: İmranlı
10: Kangal
11: Koyulhisar
12: Suşehri
13: Şarkışla
14: Ulaş
15: Yıldızeli
16: Zara

Sivas nüfusu

2022 yılında Sivas'ın nüfusu, mevcut verilere göre 634.924 kişi dir. Nüfusun yarısından biraz fazlasını, tam olarak 318.018 kişi ile erkekler oluştururken, geriye kalan 316.906 kişi kadınlardan oluşmaktadır.

Sivas nüfusu 2023

Sivas'ın tahmini nüfusu 2023 yılı için 637.040 kişi dir. Bu nüfus değeri, geçmiş yılların nüfus artış oranlarına bağlı olarak tahmin edilmektedir. Sivas'ın 2023 yılına dair resmi nüfus bilgileri ise 2024 yılının başında duyurulacak. 

Sivas'ın yıllara göre nüfusu

Sivas'ın yıllara göre nüfusu