Tarihi ve kültürel birikimiyle dikkat çeken Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi, Cittaslow (Sakin Şehir) ağına dâhil olma yolunda kritik bir sürece girdi. Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, ilçenin bu hedefini ve sahip olduğu yerel değerleri uluslararası bir organizasyonda sunacak.

Uluslararası Etkinlikte Sivrihisar Rüzgârı

Sakin Şehir başvurusunda sona doğru yaklaşılırken, ilçenin özgün değerlerini, yerel yaşam tarzını, tarihi dokusunu ve kültürel mirasını ön plana çıkaracak kritik bir buluşma yaşanacak. Belediye Başkanı Habil Dökmeci, 26 Ekim 2026 Pazartesi günü Antalya ANFAŞ Expo Center bünyesinde düzenlenecek olan International ATF26 Türkiye organizasyonunda konuşmacı olarak yer alacak.

"Hızlanan Dünyada Sakin Şehirler" Masaya Yatırılacak

Saat 16.30’da başlayacak "Hızlanan Dünyada Sakin Şehirler: Yerel Yaşam, Özgün Deneyimler" başlıklı panelde Başkan Dökmeci; kültürel mirasın geleceğe aktarılması, yerel kimliğin muhafazası ve yerel üreticilerin turizm gelirlerinden aldığı payın büyütülmesi konularında değerlendirmelerde bulunacak. Görüşmede Sivrihisar’ın kültürel ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra ilçenin sakin şehir vizyonu da ele alınacak.

Oturumun moderasyonunu Cittaslow Türkiye Teknik Koordinatörü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy üstlenecek. Panelde Başkan Dökmeci ile birlikte Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ve KKTC Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan da konuşmacı olarak kürsüye çıkacak.

Sakin Şehir Hedefinde Dönüm Noktası

Sivrihisar’ın Cittaslow ağında yer alma gayretleri, ilçenin geleceği adına büyük bir adım olarak görülüyor. Geleneksel yaşamı, tarihi binaları, kültürel mirası ve yerel değerleriyle öne çıkan ilçe; sürdürülebilir yaşam ve özgün kimliğin korunması ilkeleri doğrultusunda adımlarını atmayı sürdürüyor.

Süreçte son dönemece girildiği ifade edilirken, Sivrihisar’ın uluslararası ağa katılması yönündeki beklentiler de artıyor. Üyeliğin resmiyet kazanmasıyla birlikte ilçenin uluslararası tanınırlığının artması, turistik ve kültürel potansiyelinin daha geniş çevrelere ulaşması hedefleniyor. Başkan Habil Dökmeci’nin International ATF26 Türkiye’de yapacağı sunumun, Sivrihisar’ın hedeflerini uluslararası turizm dünyasına duyurması açısından önemli bir fırsat oluşturması bekleniyor.

İlçe, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak yarınlara taşımayı amaçlayan bu yolculukta, Sakin Şehir unvanını almaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyor.