İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, depreme dayanıklı olmadığı için yeniden yapılması planlanan Sivrihisar Devlet Hastanesi inşaatının kaderine terk edildiğini belirtti. Hastaneyi yapan firmanın ekonomik sebeplerle inşaatı yarım bıraktığını söyleyen Toptaş aradan geçen 10 ayda yeni bir ihale açılmamasını eleştirdi.

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"​İlçemizde 1975 yılında ihale edilerek 1982 yılında hizmete açılan 40 yataklı Sivrihisar Devlet Hastanesi 2012 yılında yapılan deprem analizi neticesinde olası bir depreme dayanıklı olmadığı tespit edilmiştir. Yapılacak güçlendirme çalışmalarının çok yüksek maliyette olacağı düşüncesi ile mevcut hastanenin bahçesine yeni hastane yapılması kararlaştırılmış ve 2021 yılında ihale edilerek inşaatına başlanmıştır. Ancak ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile inşaat malzemelerinin aşırı zamlanması, işçi ücretlerinin yükselmesi gibi nedenlerle ihaleyi alan firma inşaatı yarım bırakarak işi terk etmiştir.

​Yaklaşık on aydır yeni ihale yapılamamış olup yarım kalan hastane inşaatına bir türlü başlanamamıştır.

​Ülkemizde her an her yerde deprem riski düşünüldüğünde ve depremde en büyük ihtiyacın hastaneler olduğu gerçeği göz önüne alındığında vakit geçirmeden yeni ihalenin yapılarak bir an önce yeni hastanenin bitirilerek hizmete açılması ve eski hastanenin kullanımına son verilerek yıkılması gerekmektedir.

​Ayrıca ilçemiz Türkiye’nin en önemli ulaşım yollarının kesiştiği noktada olması nedeni ile daha çok önem arz etmektedir. Bu sebeple ilçe dışından gelecek vatandaşlara, ilçe halkına ve bölge halkına daha sağlam ve donanımlı günün şartlarına uygun hizmet verecek olması açısından yeni hastanenin bir an evvel yapılması elzemdir.

​Eskişehir milletvekillerinin ve ilgili kurumların konun hassasiyetine binaen ihalenin bir an evvel yapılması için gereğini yapmaları, ilçe halkı olarak en büyük arzumuzdur."