Yangın Büyümeden Söndürüldü

Edinilen bilgilere göre, kilise önünde yer alan ve tarihi dokuya katkı sunan ağaç tahrip edilerek yakıldı. Yangının fark edilmesi üzerine bölgeye hızla itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle alevler büyümeden kontrol altına alınırken, olası bir faciadan dönüldü.

Başkan Dökmeci: “Ortak Kültür Mirasımıza Yapılan Bir Saldırı”

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, saldırıyı sert sözlerle kınadı. Dökmeci, şu ifadeleri kullandı:
“Gözümüzden sakındığımız, ortak kültür mirasımız olan tarihi değerlerimize ve doğamıza yönelik bu kabul edilemez eylem hepimizi derinden üzmüştür. Bu olayı gerçekleştiren şahıslar hakkında gerekli resmi işlemler başlatılmış olup, sürecin bizzat takipçisi olacağım.”

“Asla Müsamaha Gösterilmeyecek”

Başkan Dökmeci, Sivrihisar’ın tarihine, kültürüne ve birlikte yaşama anlayışına zarar vermeye yönelik hiçbir davranışa izin verilmeyeceğini vurgulayarak, bu tür saldırılara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti.

Soruşturma Başlatıldı

Olayın ardından güvenlik güçleri tarafından soruşturma başlatıldığı, yangını çıkaran kişi ya da kişilerin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yetkililer, tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.