Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde oldukça büyük bir desteğe sahip olan CHP'li Habil Dökmeci'nin 31 Mart 2024'de gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde CHP'den Sivrihisar Belediye Başkanlığı'na aday adayı olacağı konuşuluyor.

Dökmeci, 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Sivrihisar Belediye Başkan adayı olmuş ancak CHP - İYİ Parti ittifakı nedeniyle adaylığı geri çekilmişti. Habil Dökmeci, CHP seçmeninin bu ittifaktan dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söylemiş ve seçmen ile yaptığı görüş alışverişi sonucunda Demokrat Parti'den aday olmuştu. DP'den aday olan Dökmeci, 2 bin 376 oy almıştı. 

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ardından, Dökmeci'nin aday adaylığı için yeniden hareketlendiği kulislerde konuşuluyor. Dökmeci'nin, geçmişte farklı siyasi partilerden aday olan isimler ile temasta olduğu ve aday olduğunda güçlü isimlerin Habil Dökmeci'ye destek vereceğide iddia ediliyor.

Dökmeci'nin aday adaylığını açıklaması halinde, ilçede önemli bir rekabet yaşanması bekleniyor. AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün de aday adayı olması bekleniyor.

Dökmeci'nin aday adaylığı konusunda son kararını, önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.