Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adar, mesajında, "Temel haklar ve özgürlükler iktidarın uyguladığı emek karşıtı politikalar ile yok ediliyor." dedi.

Abdülkadir Adar'ın mesajı şöyle;

"Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Tarihi süreci emeğin örgütlenmesi ve emeğin hak mücadelesi olarak kabul ettiğimiz bugün sembolik bir gün olmanın çok daha ötesinde derin anlamlar taşımaktadır.

Çünkü bugün günümüz Türkiye’sinde emeğin üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Temel haklar ve özgürlükler iktidarın uyguladığı emek karşıtı politikalar ile yok ediliyor. Kamu emekçileri iş güvencesi tehdidiyle, işçiler kıdem tazminatlarının yok edilmesi riskiyle karşı karşıya.

Çalışma yaşamı ve örgütlenme özgürlüğü ve hakkı daha fazla kıskaca alınmış durumda. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamanın tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor.

Demokrasi ve emek güçlerinin bir araya geldiği zaman neler başarabileceğini en son 31 Mart seçimlerinde gözlemledik. Ortaya çıkan tablo, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm kesimlerin birlikteliğinin ve dayanışmasının, haksızlığa ve tek adamlılığa karşı ortak mücadelesinin engellemelere ve baskıya rağmen nasıl başarıya ulaşacağını gösterdi.

Bu nedenle 1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı 31 Mart’ta gösterdiğimiz dayanışmayla bütünleşmelidir. CHP olarak bizler 1 Mayıs’ı emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımızla birlikte meydanlarda kutlayacağız.

Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyor, yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlayacakları bir gün diliyorum."