Veli Can Tefon, Ak Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı oldu.

24 Haziran genel seçimlerde milletvekili adayı olarak ismini duyduğumuz iş adamı Veli Can Tefon, yerel seçimlerde adaylık başvurusunun son gününde Odunpazarı Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Projeleri ile güçlü bir Odunpazarı için aday adayı olduğunu söyleyen Veli Can Tefon, kimdir?

1982 senesinde Ankara’da doğan Veli Can Tefon, İlk ve Ortaokul öğrenimini Edirne ve Tekirdağ’da tamamladıktan sonra eğitim hayatına Eskişehir’de devam etti. Eskişehir Cumhuriyet Lisesinden mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Teknikerliği ardından Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladı. Eş zamanlı olarak Amerika’da Bilgisayar Mühendisliği lisansını tamamlayarak, Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında yüksek lisansını ve sonrasında Telekomünikasyon Mühendisliği alanında doktorasını tamamladı. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

2000 senesinde başlayan ticari hayatını halen kurucusu olduğu İlim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürmektedir.

1992 senesinde bilişim ile tanışarak birçok yazılım ve programa imza atmıştır. Ülkemizin internetle yeni tanıştığı 1994 senesinden günümüze kadar olan zamanda ise sosyal ağ olarak nitelendirilen birçok sistemin temelini ve altyapısını oluşturan projelerde aktif olarak yöneticilik, sistem danışmanlığı vb. görevler üstlenmiştir. Bilişim sistemleri ve yazılım mühendisliği konusunda uluslararası oluşumlarda yer almıştır. “Yatay mimari sanattır, dikey mimari ise rant” başlığı ile ele aldığı birçok yazı ve makalede, yatay mimarinin önemi konusunda dikkat çekmiş ve yatay mimariye önem vermiştir.

Ak Parti 27. dönem Eskişehir Aday Adayı olarak çalışma yürütmüştür.