CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, Ebru Sungar'ın aday adaylığı açıklamasında şu anda CHP'den 20'si erkek ve 9'u kadın olmak üzere toplam 29 aday adayının çıktığını belirterek; adaylık sayılarının fazla olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Taşel'in konuşmasının ardından Ebru Sungar, "Mücadelemize inancım tam, azmim yüksek, umudum var" ifadeleriyle başladı. 

"Koltuklardan ve makamlardan değil; alanlardan ve halkın arasından geliyoruz" diyen Sungar, halkın içinden liyakatle gelen görevlilere yeniden ve acilen ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Sungar, seçimle beraber değişmesi gereken en önemli sorunlar olarak çocuklar ve gençlerden çalınan bir nesli, eğitim sistemini, kadın özgürlüklerini ve demokratik hakların kısıtlanmasını gösterdi.

Bununla birlikte Sungar, milletvekilliğinin bir hizmet değil bir görev olduğunu da ayrıca vurguladı. Haklının hakkını alabildiği bir Türkiye'yi işaret eden Sungar, "demokratik, bağımsız bir adalet düzeninin sağlanması ve hakkı yenen herkesin sesi olmak için geliyoruz." dedi.

"Artık sözün, gücün ve iradenin millette olduğu günler yakındır" diyen Sungar, "umudumuzu beraber büyüttüğümüz herkese teşekkürler" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.