İYİ Parti Eskişehir milletvekili aday adayı Nalan Eren Benakay, İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek resmi başvurusunu gerçekleştirdi.

Benakay, başvuru sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Değerli dava arkadaşlarım, Aziz hemşehrilerim, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketinin acısı henüz sıcaklığını yüreklerimizde korurken, gösterişli törenler yerine sade bir duyurunun daha uygun olacağını düşündüm. Amacım halkıma ve milletime en iyi şekilde hizmet etmektir. Kamuoyuna saygılarımla duyururum."

Nalan Eren Benakay Kimdir?

Nalan Eren Benakay, 1964 yılında Eskişehir'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Eskişehir'de, lise eğitimini Ankara Cebeci Ataturk Sağlık Meslek Lisesin'de tamamladıktan sonra Gazi Universitesi Eğitim Fakültesi Tarih bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü'nde tamamladı.

Benakay, 1987 yılında Tarih öğretmeni olarak başladığı mesleğine, 2010 yılında emekliye ayrılarak sonlandırdı.

Kuruluşundan bu yana İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığında çeşitli kademelerde görev alan Nalan Eren Benakay, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Milletvekili aday adayı olmuştur.

Benakay, evli ve bir çocuk annesidir.