Yetişkin öncelikle, yaşanan pek çok sorunun gözler önünde olduğunu ve çözümün de ancak mevcut iktidarın değişikliğiyle mümkün olabileceğini aktardı. Özellikle gençlerin gerek iş bulabilme gerekse ekonomik noktada yaşadığı sıkıntılara değinen Yetişkin; artık değişimin kaçınılmaz olduğunu ve bu değişimi de gençlerin yapacağının altını çizdi. Ayrıca emeğinin karşılığını alamayan esnaflar, işçiler ve kadın hakları sorunlarına da değinen Yetişkin, konuyla ilgili "az kaldı, herkes rahat bir nefes alacak" ifadelerini kullandı.

Parlamenter sisteme dönüşün önemini de sıklıkla vurgulayan Yetişkin, bu değişimle beraber açlık ve işsizlik problemlerine de acil çözümler üretileceğine değindi. Ayrıca "daha güçlü bir meclis demek, daha güçlü bir temsil demek" sözleriyle Yetişkin, adaletli ve liyakatli bir seçimle meclisin yeniden kazanacağı önemi de işaret etti. Yetişkin; "biz, geleceğe umutla bakmak isteyen bir memleketin temsilcileri olacağız" diyerek milletvekilliğinin önemine bir kez daha vurgu yaparak açıklamasını sonlandırdı.

İl Başkanı Recep Taşel ise son olarak, yarın (Salı) saat 20:00'de Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak olan CHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayları Tanıtım Toplantısının duyurusunu vatandaşlarla paylaştı.