VİCDANINIZI DİNLEYİN

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Toprak Koruma Kurullarının üçte iki çoğunlukla karar alması kuralını basit çoğunluğa indirgeyerek tarım arazilerinin başka amaçlarla kullanımının yolunu açan yönetmelik değişikliği kararı sonrasında Alpu Ovası’nın tarım dışı kullanımına açılması talebini yeniden oylanacak. İl Toprak Koruma Kurulu üyeleri 30 Ocak Salı günü Eskişehir Valiliği’nde yeniden toplanarak Alpu Ovası’nın ‘tarım dışı amaçla kullanıma açılması’ talebini oylayacak. Oylama öncesinde oylamaya katılacak üyelere çağrıda bulunan Çakırözer, “Havamız, suyumuz, topraklarımız için, Eskişehirimizin geleceği için baskı altında değil, vicdanınızla karar verin” dedi.

ESKİŞEHİRİMİZE KIYMAYIN

Önceki toplantıda Alpu Ovası’nın tarım dışı kullanımı için kabul oyu veren Toprak Koruma Kurulu üyeleri, Eskişehir Valisi, Tarım İl Müdürü, İl Deftardarı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile ESOGÜ Ziraat Fakültesi Temsilcilerine seslenen Çakırözer, “ Vereceğiniz oylar Eskişehirimizin geleceğini belirleyecek. Havamıza, suyumuza verimli topraklarımıza kıymayın. İktidar baskısını değil, vicdanınızın sesini dinleyin. Termik santrale karşı hayır oyu kullanın. Bundan on yıl, yirmi yıl sonra siz belki bu şehirde olmayacaksınız ama bu şehirde on yıllar boyu yüz binlerce Eskişehirli ve onların evlatları yaşayacak. Eskişehirimize kıymayın” dedi.

ZEHİR SATRALİNE HERKES KARŞI

Alpu’da yapılması planlanan kömürlü termik santrale geleceğinin düşünen herkesin karşı olduğun belirten Çakırözer, “Ben böyle konuşuyorum diye sanmayın ki sadece CHP karşı bu santrale. Bu çağrıyı size bir partili olarak yapmıyorum. Bunun partisi yok, Eskişehirin geleceğini düşünen herkes bu zehir santraline karşı. Eskişehirlilerin çağrısına kulak verin” ifadelerini kullandı.