Çakırözer, “KİT’lerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, bakanlıklar ile sosyal tesislerde çalışan taşeron işçilerinin, belediye şirket işçilerinin Meclis kapanmadan kadro hakları teslim edilmeli!” dedi. 

TEŞEKKÜR ETTİ, KADRO İSTEDİ

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, kadro bekleyen taşeron şirket işçilerinin taleplerini Meclis gündemine getirirek, işçilerin kadro haklarının Meclis kapanmadan verilmesini istedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin dört bir yanından işçilerin deprem bölgelerine giderek yaraların sarılması için seferber olduğunu söyleyen Çakırözer, işçilere Meclis kürsüsünden teşekkür etti. 

“ADALETSİZLİĞİ, AYRIMCILIĞI BİTİRECEĞİZ”

Çakırözer, Meclis kapanmadan işçilerin kadro hakkının verilmesini söyleyerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin dört bir yanında belediyelerde taşeron çalışan şirket emekçilerimizin kadro talebi sürüyor!  Sesini duymadığınız bu insanlar hepimizi yasa boğan depremlerde de yurttaşlarımız için seferber oldu! Gerek arama kurtarma çalışmalarında, gerekse yaraların sarılmasında gecesini gündüzüne katarak  yaraları sarmaya çalıştı, çalışıyor. Kimi direksiyon başında yardım taşıdı, kimi enkaz kaldırdı, kimi su dağıttı, kimi kıyafet, yemek götürdü! Zabıtası, şoförü, itfaiye personeli, temizlik işçisi, çaycısı aklınıza gelebilecek herkes oradaydı! Buradan onlara teşekkürlerimi sunarken, kadro taleplerini de birkez daha hatırlatmak istiyorum! Artık bu insanları görmezden gelmeyin!  KİT’lerde, kamu kurum ve kuruluşlarında, bakanlıklar ile sosyal tesislerde çalışan taşeron işçiler, belediye ve il özel idare şirket işçilerinin Meclis kapanmadan kadro hakkları teslim edilmeli! Ama az kaldı! Siz düzeltmezseniz biz bu ayıbı düzelteceğiz!  Bu ayrımcılığı, adaletsizliği, eşitsizliği, kamuda taşeron ayıbını bitireceğiz!”