Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivrihisar İlçe Başkanı Mustafa Cesur'un ve yönetiminin istifası sonrası boşalan koltuğa kimin oturacağı tartışma konusu oldu.

"VERİLEN SÜREDE KONGRE YAPILMADI"

Cesur'un istifası sonrasında CHP Eskişehir İl Başkanlığı, CHP Genel Merkez'e bildirilen parti tüzüğünün 24. maddesinin 5. fıkrasına göre olağanüstü kongre yapmak üzere başkanlıktan istifa eden Mustafa Cesur'unda yer aldığı 5 kişiden oluşan ilçe geçiçi kurulunu görevlendirdi. Görevlendirilen 5 kişi parti tüzüğünün 26. maddesinin 3. fıkrasına göre CHP Genel Merkezi, tarafından verilen 30. günlük sürenin geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapmadı. 

"CHP SİVRİHİSAR'DA NELER OLUYOR?"

Geçtiğimiz günlerde, "SİVRİHİSAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ YENİ İLÇE YÖNETİMİ" başlığı ile sosyal medyadan bir yönetim listesi paylaşımı yapıldı. Yapılan paylaşım dakikalar sonra silindi. Paylaşımın yapılması ve sonra silinmesi şaşkınlık yarattı ve CHP Sivrihisar'da neler oluyor.? sorusu akıllara geldi. 

"DİSİPLİNE SEVK EDİLECEKLERMİ?"

CHP Eskişehir İl Başkanlığı, bu karmaşa hakkında ne düşünüyor.? CHP Genel Merkez'in görevlendirdiği 5 kişi parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri için disipline sevk edileceklermi.? soruları merakla bekleniyor.