CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ilçe ziyaretleri kapsamında Kaymaz’da kahvelerde yurttaşları dinledi, Kaymazlılarla ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaymazlıların talep ve sıkıntılarını dinleyen Çakırözer, dün açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Çakırözer, “Enflasyon rakamları açıklandı. Şubat ayında sebze ve meyve fiyatları arttı. Marulun fiyatı 4 hafta içinde yüzde 35’ten fazla arttı. Tanzim satış dediler ama tanzim satışlarda ucuza verilen 7 ürünün 4’ünün fiyatı artmaya devam etti. Tanzim satışlar da enflasyonu durduramadı” dedi.

KAYMAZ’DA YURTTAŞI DİNLEDİ

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir zaman kala CHP’li Çakırözer merkez ve ilçelerde ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak Kaymaz’da kahvelerde yurttaşlarla bir araya gelen Çakırözer, hem talep ve sıkıntıları dinledi hem de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

7 ÜRÜNDEN 4’ÜNÜN FİYATI ARTMAYA DEVAM ETTİ

Kaymazlılarla birlikte son açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Çakırözer, “Vatandaşa ucuz meyve sebze yedireceğiz diye tanzim çadırları oluşturdular. Ama açıklanan enflasyon rakamları ortada. Bakın Şubat ayında sebze ve meyve fiyatları arttı. Sadece marulun fiyatı 4 hafta içinde yüzde 35’ten fazla arttı. Tanzim satışlarda ucuza verilen 7 ürünün 4’ünün fiyatı artmaya devam etti. Hükümetin ucuza meyve ve sebze yediriyoruz diyerek başlattığı tanzim satışlar da enflasyonu durduramadı” dedi.

ÜLKEYİ AYRIŞTIRMAK İSTEYENLERE KARŞI KUCAKLAŞACAĞIZ

Kaymazlılar’dan 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde de destek isteyen Çakırözer, “Ülkeyi yönetenlerin, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerine karşı bizler Kaymaz’da, Sivrihisar’da, Çifteler’de hep birlikte kucaklaşacağız. Birileri illet dese, zillet dese biz millet diyeceğiz. Bizleri bölmek, ayrıştırmak isteyenlere karşı biz buluşacağız, birleşeceğiz, kardeş olacağız. Bunun ispatı on yıllardır Eskişehir’de var. Eskişehir’de başkanlarımız kucaklaşmanın, hoşgörünün, birlikteliğin en önemli örneğini tüm Türkiye’de göstermekteler. Biz bu kucaklaşmanın 1 Nisan’dan itibaren sizlerin desteğiyle devam edeceğine yürekten inanıyoruz” dedi.